Invalidsko društvo oseb s stomo
07. November 2017

Plavanje v laguni Bernardin in pogovori med stomisti in svojci

V velikem pričakovanju nove dogodivščine smo se v torek, 7. 11. 2017 ob 8.00 uri, zbrali na Parmovi ulici v Ljubljani. Vstopili smo v avtobus, zasedli svoja mesta in se odpeljali proti Primorski. Na prvem postanku, počivališču Ravbarkomanda, smo si privoščili jutranjo kavico in sendvič. Pot proti Portorožu smo nadaljevali v zelo vetrovnem vremenu, burja je tako pihala in premetavala avtobus, da bi skoraj dobili morsko bolezen. Po dobri uri vožnje smo prispeli v Bernardin. V Ljubljani je bil dež, tu pa je sonce že malo kukalo izza oblakov.
Naredili smo skupinsko fotografijo, potem pa nam je predsednik Invalidskega društva ILCO Ljubljana tistim, ki so si zaželeli kopanja, razdelili vstopnice za 4-urno kopanje v bazenih z morsko vodo, nekateri pa so si raje privoščili sprehod ob obali. V garderobah smo se preoblekli in kmalu zatem smo že plavali v prijetni morski vodi. Nekateri pa so si privoščili tudi savnanje.

Z željo, da pred odhodom na avtobus še malo poklepetamo in se nasmejemo, smo še trenutek posedeli, nato pa odhiteli na avtobus, saj so nam prazni želodčki že oznanjali, da je čas za kosilo. Odpeljali smo se v gostišče Jasna nad Izolo. Tam so nas pričakale že pripravljene mize in dva harmonikarja. Ob zvokih harmonike so nekateri tudi zaplesali. Kosilo nam je teknilo, saj smo bili od plavanja in sprehoda utrujeni in lačni. Hrana je bila odlična, prav tako tudi postrežba.

Po kosilu smo se sproščeno pogovarjali o pripomočkih, raznih situacijah, ki se nam dogajajo, posebno pozornost pa smo namenili pogovorom z novimi člani in njihovimi svojci.
Ob 17.30 uri smo se odpravili proti avtobusu, ki nas je odpeljal nazaj v deževno Ljubljano, kar pa ni skalilo našega veselja ob lepo preživetem dnevu.


GALERIJA