Invalidsko društvo oseb s stomo
23. September 2017

Na 35. Obletnici DRUŠTVA LARINGEKTOMIRANIH SLOVENIJE

Na povabilo predsednika Društva laringektomiranih Slovenije gospoda Ivana Košaka se je predsednik Invalidskega društva ILCO Ljubljana gospod Zoran Terglav udeležil prireditve ob 35. obletnici ustanovitve Društva laringektomiranih Slovenije, ki so jo pripravili v Gostišču ob Planšarskem jezeru v Zgornjem Jezerskem. Slovesnosti so se udeležili tudi predstavniki podobnih društev iz Avstrije in Hrvaške.

Praznovanju je bilo naklonjeno tudi vreme in nekateri so sončen dan izkoristili za ogled kulturnih in naravnih znamenitosti na vodenem pohodu. Ostali so ta čas izkoristili za sproščen pogovor s prijatelji in znanci iz društva. Ko so se pohodniki vrnili, smo vsi skupaj sedli h kosilu. Po kosilu je bil slavnostni program.

Predsednik društva gospod Ivan Košak je v slavnostnem govoru opisal delovanje njihovega društva v teh letih, zbrane, bilo jih je približno dvesto, pa so pozdravili tudi povabljeni gostje. Uradnemu delu je sledil zabavni z glasbo in plesom, kot se spodobi za praznovanje tako pomembne obletnice. Vzdušje je bilo res prijetno, zato prijateljem iz Društva laringektomiranih Slovenije želimo še veliko uspešnih let društva in se že veselimo nove obletnice.


GALERIJA