Invalidsko društvo oseb s stomo
03. June 2017

Obisk ILCO Varaždina in izmenjave o delovanjih društev

V Invalidskem društvu ILCO Ljubljana skrbno negujemo prijateljske vezi z ostalimi ILCO društvi po Sloveniji in tudi tujini.  V začetku maja smo dobili posebno vabilo gospoda Ivana Kovačiča, predsednika ILCO Varaždin iz Hrvaške in bodočega predsednika Milorada Vasilića, naj se predsednik ILCO Ljubljana, gospod Zoran Terglav, in njegova namestnica, gospa Renata Laznik, udeležita srečanja ILCO Varaždin in ILCO Maribor. Naslednji dan pa še srečanja z vodstvom ILCO Varaždin, naš predsednik Zoran Terglav in njegova namestnica Renata Laznik.

Povabilo sva seveda sprejela. Člani ILCO Varaždina so organizirali ogled muzeja žuželk, nato smo odšli do novih prostorov ILCO društva Varaždin, kjer so nam člani postregli z narezkom, pijačo in domačimi slaščicami.

Kasneje smo se odpravili v zelo staro zidanico v goricah, kjer smo imeli kosilo. Sledilo je prijetno druženje v prelepem okolju in ob dobri družbi, ki je minilo kot bi trenil in člani društva ILCO Maribor so žal morali že domov. Z Renato pa sva druženje nadaljevala in se hkrati dogovorila, da se z vodstvom ILCO Varaždin srečamo zjutraj ter sestanek opravimo kar v hotelu.  

V nedeljo, 4. 6. 2017, smo se ob 10. uri dobili v hotelu. Na sestanku smo diskutirali o temah, za katere smo se dogovorili že konec lanskega leta. Podrobno smo preučili in primerjali nape programe in delovanje slovenskih društev. Povedali smo jim, kako naša društva pridobivajo sredstva za svoje delovanje. Seveda nismo mogli mimo volitev, ki so jih bodo v društvu ILCO Varaždin izvedli 14. junija. Kolegi so nam zaupali, da imajo veliko težav pri pridobivanju aktivnih kandidatov. Zaželeli smo jim veliko sreče in obljubili, da jim bomo tudi v prihodnje pomagali, kolikor bo v naši moči.

Sestanek smo zaključili ob 12.30 s še eno ugotovitvijo in sicer, da bi se morali večkrat dobiti in si izmenjati izkušnje z delovanjem društva.


GALERIJA