Invalidsko društvo oseb s stomo
23. May 2017

Vodene sprostitvene terapije in joga smeha, aktivno plavanje in triurna terapija v welness-u

Malo čez 10. uro smo prispeli na cilj v Terme Topolšica. Na terasi smo počakali na prvo terapijo. Sonce je že močno sijalo tako, da smo že komaj čakali na namakanje v prijetni termalni vodi.

Vendar pa je bil naš prvi postanek v predavalnici, kjer smo imeli sprostitveno terapijo in jogo smeha, ki jo je vodila Katja Filipovič, medicinska sestra – voditeljica sprostitvenih tehnik. Naučila nas je nekaj sprostitvenih vaj, ob jogi smeha pa smo se pošteno nasmejali. Ko je človek aktiven, ure minevajo kot blisk in po eni uri sproščanja nas je že čakalo kosilo.

Po kosilu bi seveda prijal lenobni počitek, za nas pa so se aktivnosti šele prav začele. Nekateri so odšli plavat v prijetno tople in ne pregloboke bazene, drugi pa so se odločili za razvajanje v Medico Wellness centru. V wellnessu smo si pod strokovnim vodstvom Sabine Srebotnik privoščili kar 6 terapij. Vsaka od njih je trajala 20 minut:

Navdušeni nad terapijami, še bolj pa nad svojo mehko in negovano kožo, smo še malce posedeli na terasi. Ugotovili smo, da so nam terapije zelo dobro dele in da jih moramo obvezno ponoviti. Dan, ki smo ga preživeli v Termah Topolšica je bil še boljši, kot smo pričakovali in prijetno utrujeni od vaj in vode smo se odpeljali proti Ljubljani.
GALERIJA