Invalidsko društvo oseb s stomo
22. December 2018

Zaključek leta s kulturno-zabavnim programom

Za nami je še eno aktivno in delovno leto, polno lepih doživetij in prisrčnih srečanj. Praznične okrasitve in lesketanje lučk so nam oznanile, da je čas za skupno slovo od leta 2018. Člani Invalidskega društva ILCO Ljubljana smo se tokrat srečali v ljubljanski v gostilni Zajčja Dobrava, kjer nas je že čakala lepo okrašena dvorana in glasba, za katero je poskrbela skupina Pojav. K mizam so nas vabili kozarčki napolnjeni z žlahtno opojnostjo. Nekateri še bunde niso slekli, pa so se že vrteli po taktih vesele glasbe in takoj smo vedeli, da bo večer res lep.

Na praznovanje smo povabili tudi drage prijatelje iz Bosne, Hrvaške, Srbije in predstavnice uvoznikov naših pripomočkov za oskrbo stome Convatec, Dansac, Welland medical ter sestre iz Nege. Zelo smo bili veseli da se nam je pridružila enterostomalna sestra z Onkološkega inštituta in sestra z Oddelka za abdominalno kirurgijo UKC Ljubljana.
Sledilo je kosilo. Seveda tudi tu ni šlo brez klepeta in dobre volje. Naše rajanje se je nadaljevalo v dobrem vzdušju, igrah, plesu smehu, petju. Obiskal nas je tudi Božiček, ki je vsakega obdaroval in se fotografiral z njim, dal nam je nekaj nasvetov ter nam obljubil, da nas naslednje leto spet obišče.
Kar naenkrat je bila ura polnoč, ko smo si zapeli pesem Silvestrski poljub, s katero smo si zaželeli sreče in obilo zdravja, to pa je, kar to kar osebe s stomo najbolj potrebujemo.

Naše slovo je bilo polno lepih želja, stiskov rok in objemov.

Ob tej priliki se vsi zahvaljujemo neutrudnemu predsedniku Zoranu za delo, ki ga opravlja v društvu in mu želimo obilo zdravja, sreče ter veselih dni v letu 2019!

Seveda to želimo vsem našim članom in prijateljem!


GALERIJA