Invalidsko društvo oseb s stomo
19. December 2017

Obisk ILCO Varaždina ob zaključku leta 2018

V Invalidskem društvu ILCO Ljubljana skrbno negujemo prijateljske vezi z ostalimi ILCO društvi, zato sta se naš predsednik Zoran Terglav in njegova namestnica Renata Laznik odzvala na povabilo Milorada Vasilića, predsednika ILCO Varaždin iz Hrvaške. Udeležila sta se svečanega zaključka leta, ki ga je pripravilo to društvo. Letos so se dogodku pridružili tudi predstavniki društev iz ILKO Makedonije, ILCO Republike Srbske in ILCO Srbije.

Naše sodelovanje pa ne temelji samo na druženju in zabavi. Ob vsakem srečanju preverjamo in primerjamo dostopnost pripomočkov za oskrbo stome ter preverjamo razlike pri nabavi in distribuciji pripomočkov v Sloveniji, Hrvaški in drugih državah, katerih predstavniki so bili prisotni na srečanju.
Ob prijetni glasbi smo tudi zaplesali in se marsikaj pogovorili.

Zvečer ob odhodu odhodu smo se dogovorili za sestanek naslednjega dne.

V nedeljo smo se ob 10. uri na poznem zajtrku srečali vsi predstavniki držav in vodstvo ILCO Varaždin. Prediskutirali smo teme za katere smo se dogovorili že konec lanskega leta. Tako smo preučili programe in delovanje naših društev v letošnjem letu ter pričeli dogovore o sodelovanju v prihodnjem letu. Dotaknili smo se tudi financiranj za društva. Povedali smo, kako pri nas pridobivamo finančna sredstva lastnih ter z zanimanjem prisluhnili razlagi, kako to počnejo v drugih društvih. Zaželeli smo jim vso srečo in jim obljubili, da jim bomo tudi v prihodnje pomagali, kolikor bo v naši moči.

Sestanek smo končali ob 12.00 uri in se dogovorili, da se moramo večkrat srečati in izmenjati izkušnje, potem pa smo odšli vsak na svojo stran bivše skupne države.


GALERIJA