Invalidsko društvo oseb s stomo
28. March 2018

Delavnice ročnih spretnosti, meritve krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov in krvnega tlaka

Tokratno ponedeljkovo dopoldne na sedežu Invalidskega društva ILCO je bilo zelo živahno, saj smo se zbrali na delavnicah ročnih spretnosti, ki jih vedno združimo s skrbjo za zdravje z meritvami krvnega tlaka in preverjanjem krvnega sladkorja, holesterola in trigliceridov.

Meritve so opravile medicinske sestre Zdravstvenega doma Šiska – Valerija, Zorica in Andreja. Zaradi njihove prijaznosti smo z veseljem vstopali v pisarno, v kateri so imele svoj delovni prostor. Iz pisarne pa smo prišli zamišljeni in celo malce zaskrbljeni, saj naši izvidi niso bili najboljši. Seveda se pozna, da smo letošnjo zimo preživeli tudi tako, da smo si privoščili kakšen grižljaj več in si privoščili celo sladkarije. No, zima je odšla, zato zdaj ne bo več izgovorov, da ne moremo na sprehod, ker je slabo vreme. V starejših številkah ILCOpisa imamo strokovne predloge za rekreacijo, ki nam bo pomagala stopiti kakšno maščobno blazinico, predvsem pa nam bo dala energijo za vse podvige, ki nas čakajo spomladi in poleti.
Razočaranje zaradi slabih rezultatov preiskav smo pregnali s pomočjo mentorice delavnice ročnih spretnosti gospe Nade, ki nam je pokazala, kako se naredijo mačice, ki izgledajo kot prave. Preizkusili smo se v tej spretnosti in si naredili vejico za popestritev domače namizne dekoracije, ki je letos, ko zaradi dolge zime spomlaanske cvetlice malce zamujajo, še kako dobrodošla.

Po parih urah druženja in izdelovanja pomladanske dekoracije, ki jo bomo lahko uporabili ob praznovanju Velike noči, smo si zaslužili dober obrok. Hrana nam je zelo teknila tudi zato, ker smo uživali v dobri družbi veselih in nasmejanih ljudi, članov Invalidskega društva ILCO Ljubljana.


GALERIJA