Invalidsko društvo oseb s stomo
01. February 2018

Strokovno predavanje »Živimo zdravo«, meritve krvnega sladkorja, tlaka in aktivno plavanje v Termah Laško

Staro leto se je izteklo in prav na hitro smo skočili v leto 2018. Vseeno pa se nam je zdelo, da je od našega zadnjega srečanja minila že cela večnost. In tako smo se 1. februarja odpravili proti Zdravilišču Laško. Vzdušje na avtobusu je bilo zelo živahno, polno objemanj, čestitk in dobrih želj. Zaželeli smo si predvsem zdravja, ki ga še kako potrebujemo. Na poti smo se ustavili na Trojanah, si privoščili sendvič, nekateri pa tudi krofe in kavico, potem pa smo nadaljevali pot do Zasavja, kjer so nas že nestrpno pričakovali naši zasavski člani in se skupaj odpeljali naprej proti Termam Laško.

V zdravilišču sta nas pričakali Barbara Ramšak in Jerneja Habe, diplomirani medicinski sestri, ki sta nam pripravili predavanje o zdravi prehrani, gibanju in rekreaciji. Vanj sta vključili tudi nas, tako da je bilo predavanje bolj voden pogovor, prilagojen našim potrebam in navadam.

Po predavanju sta nam izmerili še krvni sladkor in pritisk, nato pa smo odšli na kosilo.

Med kosilom nam je predsednik društva Zoran Terglav razdelil ure za bazene, potem pa smo uživali v plavanju. Nekateri so si privoščili tudi savno, tako da je bilo za vsakega nekaj.
Ta zdraviliška voda ima posebno moč. Vedno, ko gremo po kopanju domov imamo vsi, neverjeten elan, naši sklepi pa so bolj gibčni. Prijetno utrujeni in veseli zaradi lepo preživetega dneva v odlični družbi, smo se odpravili proti domu.


GALERIJA