Invalidsko društvo oseb s stomo
24. May 2014

Delavnice ročnih spretnosti v Piranu v sodelovanju z društvom »Anbot« iz Pirana, ogled muzeja solinarstva in solin v Sečovljah

Lepo pomladno sonce se nam prikazuje že kar nekaj časa,tako nas je zvabilo z svojimi žarki na naše morje. V soboto 24. maja smo se odpeljali naproti našemu celo dnevnemu izletu, da se naužijemo morskega zraka, ta korajžni pa tudi morske vode zaenkrat samo roke v vodo do komolcev pa že to je bilo zelo prijetno. Jutro se je pričelo z velikim zanimanjem kaj nas vse čaka na tako prijeten dan? V Piran smo prispeli radovedni kaj so nam pripravili na tržnici na stojnici, društva ANBOT. Predsednica društva Anbot gospa Natalija Planinc nas je lepo sprejela in povabila, k delu na stojnici pripravljeni za nas, kjer smo ob pomoči njihovih članic ( animatork), izdelovali šopke iz rožmarina, lovorja, mete, sivke…, kdor je želel pa si je tudi napolnil vrečko Sečoveljske soli, ali si naredil zeliščno mešanico po svoji želji, lahko si pa tudi ogledal film o društvu . G. MARIO pa nam je pokazal kako se izdelujejo mozaiki iz školjk, peska, kamenčkov in raznega drugega naravnega materiala. Tako smo ob mentorstvo Maria tudi sami naredili kar nekaj mozaikov, kateri bodo krasili naše domove. Po delavnicah smo v gostilni Ivo malo spočili in pojedli kosilo, katero nam je dobro napolnilo želodce, pa tudi za pijačo je bilo poskrbljeno in to lepo ohlajeno pivo. Tako smo se z polnimi želodci odpravili na ladjico, ki je nekatere zazibala v spanec nekateri pa smo si naužili morskega zraka, spremljal pa nas je tudi vodič ki nam je razlagal vse o solinah , h katerim smo se približevali. Iz ladjice smo se napotili peš do solin ker smo si ogledali kako se pridobiva sol, seveda pa smo si jo tudi nekaj prisvojili. Po ogledu in predavanju pa nazaj na barko in proti avtobusu. Pot nas je vodila še proti Koštaboni po dolini Dragonje ob razlagi vodiča o sami dolini in okoliških vasicah do Šmarij, kjer je bila cesta zaradi del zaprta in nismo mogli na ogled Koštabone.
Tako smo se zadovoljni in polni lepih vtisov odpravili proti domu. V avtobusu so nekateri od prijetne utrujenosti in vročega sonca zadremali.
GALERIJA