Invalidsko društvo oseb s stomo
03. December 2019

Delavnice ročnih spretnosti, meritve krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov, krvnega tlaka, predstavitev pripomočkov za nego stome

Tudi tokrat je bilo v dvorani na sedežu Društva ILCO Ljubljana živahno vzdušje, saj se je delavnice ročnih spretnosti in preverjanja zdravja udeležilo 50 oseb s stomo s svojci.

Delavnico ročnih spretnosti sta vodili Nada Hauptman in Marija Turk. S seboj sta prinesli veliko materiala, ki smo ga vsi z veseljem uporabili za naše adventne venčke. Kdor je hotel delati, se je prepustil domišljiji in ustvarjalnosti. Z nekaj truda so ob zavzetem ustvarjanju in prijetnem klepetu nastali lični adventni venčki

Motivacija je bila velika, saj bodo ti  izdelki krasili naše domove v prihajajočih prazničnih dneh.

V dvorani so bili tudi trije predstavniki proizvajalcev pripomočkov za nego stome: BBraun je predstavljala Ana Zdešar, ConvaTec Saša Oberstar in Eakin pa Boris Cerar. Vsi so imeli kar precej dela, da so odgovorili na vsa vprašanja in nam praktično pokazali, kako se uporablja nekatere njihove pripomočke.

Istočasno je bilo v sosednjem prostoru merjenje krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov in krvnega tlaka, ki so ga izvajale Valerija Palkovič, dipl. m. s., Andreja Semulič – Valič, dipl. m. s. in Beti Zafran, mag. zdr. nege. iz Zdravstvenega doma Ljubljana – Šiška. Meritve soi opravile za vse udeležence delavnice ročnih spretnosti, zato smo iz njihovega prostora odhajali vsak s svojim izvidom – eni bolj, drugi pa manj zadovoljni z zapisanim.  

Prisotnost in zadovoljstvo udeležencev je dokaz, kako pomembna so naša srečanja in druženja, zato smo si ob slovesu obljubili, da se kmalu spet srečamo.


GALERIJA