Invalidsko društvo oseb s stomo
13. February 2020

PLAVANJE V TERMAH OLIMIA, JELENOV GREBEN IN PLANETARIJ

Leto 2020 se je pričelo pozitivno in zelo spodbudno, kar nam je dalo delvno vnemo za naprej. Čeprav nam je v ušesih še odzvanjal Silvestrski poljub, smo se lotili dela in sredi februarja smo se odpravili na naše prvo raziskovanje letos. Dan se je pričel z lepim, sončnim jutrom, zato smo se hitro odpravili na pot. Med potjo smo na Trojanah pobrali ostale člane, si privoščili krofe in se zadovoljno odpeljali proti Termam Olimia.

Prispeli smo v času, ki je bil predviden za prihod, zato smo si privoščili malo ogledov in klepeta in že smo se posedli za mizo ter si privoščili odlično kosilo. Po dobrotah, smo se šli še malo razvajat – termalna voda, kopanje in sonce, človek si ne more želeti boljšega. V vodi smo se razgibali in pogreli. Zelo smo uživali, kar vidite tudi na fotografijah.

Po kopanju pa nas je čakala že nova dogodivščina. A ker smo bili še malce prezgodnji, nas je voznik avtobusa Samo odpeljal na Jelenov greben, kjer smo si lahko od blizu ogledali jelene in jih tudi nahranili. Bili smo očarani smo nad temi lepimi živalmi.

Kmalu smo spet sedeli v avtobusu, ki nas je peljal novi dogodivščini naproti. Tokrat smo si ogledali nekaj povsem novega – planetarij.

Že pred Planetarijem Odiseja v Podčetrtku nam je gospod Sebastjan povedal veliko o ozvezdjih, notranjost planetarija pa nas je čisto prevzela. Izvedeli smo veliko o naših planetih: kako krožijo v našem osončju, kako so razvrščeni. Najbolj pa nas je presenetil podatek, da v našem osončju poznamo okoli 180 lun. Podali smo se na čudovito potovanje od velikega poka naprej, po našem osončju, mimo meglic in galaksij do roba danes znanega vesolja. Veliko smo izvedeli o zvezdah in ozvezdjih, ki jih vidimo na nebu in o tem, kako naj bi v prihodnosti potovali po vesolju.

Odslej bomo drugače zrli v nebo. Bilo je lepo, poučno in zelo, zelo zanimivo.  


GALERIJA