Invalidsko društvo oseb s stomo
06. March 2020

ŠPORTNE IGRE DRUŠTVA

Tudi letos smo se zbrali na Malenškovi ulici v Ljubljani, kje že vrsto let potekajo športne igre Invalidskega društva ILCO Ljubljana.

Vsi zbrani smo komaj čakali na tekmovanje. Seveda je tudi tokrat vladalo prijetno športno vzdušje. Hitro smo opravili vsakoletne formalnosti in pod budnim očesom vodij pričeli s posamičnimi boji za uvrstitev v ekipe naslednjih športnih disciplin: kegljanje, šah, streljanje z zračno puško in pikado. Zbrane ekipe nas bodo zastopale na tekmovanju Zveze društev ILCO Slovenije.

Razgreti tekmovalci so s svojo športno vnemo in rezultati prekašali sami sebe. Navijači pa so bučno navijali za tekmovalce in ker nismo profesionalni športniki, ki bi bili odvisni od dobre uvrstitve, smo se ob vsem skupaj zelo zabavali in nasmejali.

Sodniki posameznih panog so z budnim očesom spremljali tekmovalce in skrbno zapisovali vsako točko.

Zadovoljni z doseženimi rezultati smo se odpravili v gostišče Zajčja Dobrava. Slovesno smo razglasili rezultate in podelili zaslužene medalje.  Sledil je bučen aplavz. Še enkrat čestitamo vsem prejemnikom odlikovanj. Sledila je še skupinska fotografija prejemnikov medalj. Po podelitvi smo si v prijetnem ambientu privoščili okusno kosilo in se še malo družili.

Polni športnega duha smo se pozno popoldne razšli v upanju, da se bomo na Zveznih igrah okitili še s kakšno medaljo.

Športne igre so dokaz, da osebe s stomo marsikaj zmoremo in dosežemo.

 


GALERIJA