Invalidsko društvo oseb s stomo
13. July 2021

Športne igre, razgovori in piknik

Ker nam je letos covid-19 preprečil vsakoletna športna tekmovanja na Malenškovi, smo v torek, 13. julija, organizirali športne igre in tekme malo drugače, in sicer na odprtem v Ribiškem domu Barje.

Na dogodku so se nam pridružili štirje novi člani in s svojci.

Po pozdravu predsednika Zorana, smo sestavili ekipe in določili sodnike. Ekipe in posamezni tekmovalci so tekmovali v balincanju (prstometu), petanki, metu krogle v daljavo, lokostrelstvu in metu vortexa (žvižgača). Tekmovalci so bili izredno zagnani in športno nastrojeni. Sodniki so odlično opravljali svoje delo in budno spremljali potek iger. Navijači pa so burno in glasno navijali, tako za posameznike, kakor ekipe.

V ekipnem športu smo igrali na izpadanje, tako je napetost do finala vedno bolj naraščala, prav tako tudi v posamičnih disciplinah.

Po tekmovanju smo razglasili zmagovalce, podelili nagrade.

Ker smo se med tekmovanjem in navijanjem pošteno razburili, smo opravili tudi   meritve krvnega tlaka. Z žara pa je že mamljivo dišalo po pečenih dobrotah. Ob druženju smo si vzeli čas za razgovore med osebami s stomo, njihovimi svojci in prisotnimi prostovoljci.

Naš žar mojster Jovo je pripravil žar specialitete v grelne posode, mi pa smo končno lahko potešili želodčke in mišice napolnili z energijo.

Naše druženje se je nadaljevalo do poznega popoldneva. Vztrajali smo v dobrem in pozitivnem vzdušju, dobra volja pa se je širila v okolico.

Bil je res čudovit, aktiven in prelep dan.


GALERIJA