Invalidsko društvo oseb s stomo
17. July 2021

Rehabilitacijsko letovanje 2021 - Mojmir - Savudrija

Letos smo bolj kot koledar spremljali dogajanja okrog omejitev gibanja, prehodov meja, zelene, rdeče, oranžne države, ja čez mejo, ne čez mejo, preboleli, cepljeni, testirani... Vse se je spreminjalo iz dneva v dan, če ne že iz ure v uro, vendar smo verjeli in vedeli, da bomo odšli na naše društveno rehabilitacijsko letovanje v letovišče Moj mir.

Tako smo se 17. julija v hladnem in deževnem vremenu polni pričakovanj odpravili na letošnje letovanje.

Zoran in Janez sta tja prišla malo prej z avtom in uredila vso potrebno dokumentacijo ter prevzela ključe bungalovov.

Medtem smo ostali zložili stvari iz avtobusa, nekateri pa so na kavici počakali, da so njihove bungalove počistili in jih pripravili zanje. Seveda niso pozabili preveriti, kakšna sta plaža in bazen, najbolj pa so nas razveselili z novico, da je morje še vedno mokro in slano.

Tako smo zaplavali v brezskrbne dneve, ki so jih popestrili dobra hrana in skupne dejavnosti.

Vreme je bilo za razliko Ljubljane sončno in temperatura zraka je že dosegla 29 stopinj Celzija.

Osebe s stomo znamo uživati življenje. Naši članici Anica in Renata sta praznovali rojstni dan, zato smo jima zapeli in naredili nekaj presenečenj. 

Nismo pa samo lenarili. Poskrbeli smo tudi za svoje zdravje, saj smo imeli organizirane različne dejavnosti: telovadbo, športne igre, merjenje krvnega tlaka, razgovore, refleksno masažo in pa seveda športni ribolov, pri katerem pa letos ribiči niso bili uspešni. »Najbrž so se ribe ustrašile covida-19 in šle v karanteno«. En dan smo imeli piknik z družabnim večerom in plesom.

Seveda je sedem dni minilo prehitro in prva skupina je morala domov.  21. julija je bila menjava. Prihod nove skupine smo pričakali z dobrodošlico in skupinskim slikanjem. Ni manjkalo objemov ter poizvedovanj, kako je doma v naših krajih in obratno, kako smo se imeli mi.

Prva skupina se je odpeljala v Slovenijo, druga pa je dala »možgane na off« in začela uživati.

Seveda tudi v tem tednu ni manjkalo različnih dejavnosti. Poleg zgoraj naštetih smo organizirali tudi skoke v vodo: na noge, »bombico« in na glavo. Bili smo kar dobri, ne ravno za na Olimpijske igre, a zase smo bili več kot odlični. Včasih nam je ponagajala vrečka, vendar se nismo sekirali, temveč smo raje uživali.

Prehitro je minil tudi drugi teden našega rehabilitacijskega letovanja.

Spakirali smo stvari v avtomobile in kombi, se  spotoma odpeljal na kosilo v kmečki turizem Hudičevec, nato pa smo polni novih moči odšli domov.

Potrditev, da je naše letovanje res prijetno, je tudi dejstvo, da se je kar nekaj letošnjih dopustnikov že prijavilo za rehabilitacijsko letovanje 2022. To nas več kot veseli, veseli pa bomo tudi koga novega!

Vsi prisotni se zahvaljujemo našemu ZORANU za organizacijo idiličnega dopusta. Zoran, hvala, in naslednje leto ponovi naš skupni dopust.


GALERIJA