Invalidsko društvo oseb s stomo
27. September 2021

POHOD KOSEZE – MOSTEC – SKAKALNICE - ROŽNIK

V četrtek, 27. septembra 2021, smo v okviru posebnega socialnega programa na državni ravni organizirali enodnevni pohod na Rožnik. Ob 8.00 smo se zbrali pri Koseškem bajerju v Ljubljani, pregledali PCT pogoje in se skupaj odpravili peš v Mostec.

Zjutraj je še rahlo deževalo, vendar je dež kmalu ponehal, tako da nismo prišli mokri v Mostec.

V Mostecu so nas pričakali s šilcem »zdravja« proti prehladu in toplo obaro z žganci. Ko smo se okrepčali, smo še malo poklepetali in se razdelili v dve skupini ter določili vodje skupin pohodnikov. V prvi so bili člani, ki lahko dobro hodijo. Ti so se odpravili na Rožnik in Šišenski hrib. Druga skupina, ki težje hodi, pa se je odpravila do skakalnic za smučarske skoke.

Že kmalu po krepčilnem »zajtrku« se je začelo jasniti in pokazalo se je sonce.

Ko se je prva skupina vrnila, so pomagali pri pripravi za peko na žaru. Nekateri so vrgli balinčke, spet drugi počivali ali se še sprehajali po okolici Mosteca. Nekateri so bili prvič pri skakalnicah in sploh niso mogli verjeti, da jih imamo skoraj v mestu.

Druga skupina se je z Rožnika vrnila okoli 13.30, nekateri bolj, nekateri manj utrujeni. Najprej so si spočili, se odžejali, se pogovorili o poti, povedali še ostalim, kako je bilo na Rožniku in po poti, nato pa so vsem že zadišale dobrote z žara.

Pošteno smo se okrepčali in napolnili želodčke, nato pa se veselo pogovarjali, si spet izmenjali veliko izkušenj o naših stomah in pripomočkih za njihovo oskrbo.

Organizirali smo tudi manjši turnir v balincanju (prstometu).

Ob 17. uri so nam prinesli potico s svečkami v obliki številke 25, saj letos Invalidsko društvo ILCO Ljubljana praznuje 25., sekcija pa 30. obletnico. Tako smo skromno praznovali obletnici, saj zaradi razmer in koronavirusnih ukrepov nismo mogli narediti svečane prireditve.

Ker smo (razen zjutraj) imeli lep sončen dan, vseskozi čudovito vzdušje in enkraten program, smo bili cel dan dobre volje, zato je bilo pozitivne energije za izvoz. Tako smo se v poznih popoldanskih urah veselo odpravili vsak proti svojem domu.


GALERIJA