Invalidsko društvo oseb s stomo
07. October 2021

Aktivno in rekreacijsko plavanje v Aquaparku Bohinjska Bistrica

V velikem pričakovanju novega zanimivega dneva smo se v torek, 7. 10. 2021, ob 8.30 uri zbrali na Parmovi ulici v Ljubljani. Bilo je oblačno in mokro, saj je celo noč močno deževalo. Vstopili smo na avtobus, zasedli svoja mesta in se odpeljali proti Gorenjski. Malo smo bili neučakani hkrati pa malce v dvomih, saj smo se prvič odpravili plavat na Gorenjsko.

Ko smo prispeli v Bohinjsko Bistrico, smo razdelili sendviče in odšli v vodni park. Zoran je uredil vse za vstopnice in razdelil zapestnice za vstop v bazene za 4-urno plavanje. Nekateri so odšli takoj v bazene, nekateri pa najprej na kavico.

V garderobah smo se preoblekli in kmalu zatem smo že plavali v prečudovitih bazenih.

Nekateri so rekreativno plavali, nekateri so aktivno plavali, treba pa je bilo tudi uživati, zato so nekateri izkoristili jacuzzije in razne vodne masaže s curki in mehurčki. V bazenih je bil tudi rečni tok in se je bilo treba kar namučiti, da si ga nekajkrat preplaval proti toku. Najpogumnejši so se preizkusili tudi v plezanju po plezalni steni pod slapom.

V vodnem parku je bilo res veliko različnih stvari, tako je vsak našel nekaj zase, za lažjo ali zahtevnejšo rekreacijo oziroma je lahko težavnost sam izbral glede na svojo telesno pripravljenost.

Izvedli smo tudi kratko telovadbo v bazenih.

Ob 15. uri smo dejavnosti v bazenih zaključili in odšli proti družinskemu hotelu Tripič, kjer smo imeli kosilo.

Nekateri so iz bazenov odšli malo prej, si ogledali Bohinjsko Bistrico in sprehodili po okolici.

V hotelu so nas pričakale že pripravljene mize in kosilo nam je teknilo, saj smo bili od plavanja in sprehoda utrujeni in lačni. Hrana je bila odlična, prav tako tudi postrežba.

Po kosilu smo se sproščeno pogovarjali o pripomočkih, raznih situacijah, ki se nam dogajajo, predvsem pa smo veliko pozornosti namenili pogovorom z novimi člani.

Ob 17.30 smo se odpravili proti avtobusu, ki nas je zapeljal nazaj proti Ljubljani. 

Čeprav smo bili malce utrujeni od dogodkov celega dne, smo vseeno prekipevali od energije, zato smo se razigrano poslovili z željo, da se kmalu spet vidimo.


GALERIJA