Invalidsko društvo oseb s stomo
23. November 2021

Delavnice ročnih spretnosti in predstavitev pripomočkov za nego stome

V torek, 23. 11. 2021, ob 10. uri smo v dvorani društva organizirali delavnico ročnih spretnosti.  Priredili smo jo na željo in pobudo naših članov. To je bila zadnja delavnica letos, zato smo nanjo povabili tudi tri proizvajalce pripomočkov za nego stome.

Priprave na društveni dogodek so se pričele že dan prej, saj smo morali zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni ustrezno pripraviti kraj srečanja. Poskrbeti smo morali za ločena vhod in izhod iz dvorane, za predpisane razdalje med mizami in stoli ipd.  

Naslednji dan nas je ob prihodu na delavnico prijazno pozdravil predsednik našega društva Zoran Terglav, ki nam je želel obilo ustvarjalnega navdiha. Tokrat je malce poklepetal z vsakim izmed udeležencev, saj je moral vsakemu  preveriti pogoje PCT in izmeriti temperaturo.

Malce drugače kot običajno je bilo tudi to, da smo tokratno delavnico ročnih spretnosti izvedli brez mentoric. Veliko nasvetov in pomoči sta nam nudila naša ustvarjalna člana Ksenija in Janez. Izdelovali smo adventne venčke in novoletne čestitke. Člani so prinesli nekaj ustvarjalnega materiala, predvsem svežih vejic iglavcev, ki smo jih uporabili za izdelavo venčkov. Vsi udeleženci so se odločili, da si bodo izdelali adventni venček. Vsak se je prepustil domišljiji in ustvarjalnosti. Z nekaj truda so ob zavzetem ustvarjanju in prijetnem klepetu nastali lični adventni venčki, ki bodo krasili naše domove v prihajajočih prazničnih dneh. Izdelali smo tudi veliko novoletnih čestitk. Poslali jih bomo vsem, ki sodelujejo z nami in nam pomagajo, da lahko naše društvo deluje.

V dvorani so bili tudi trije predstavniki proizvajalcev pripomočkov za nego stome. Ana Zdešar je predstavljala izdelke znamke Bbraun, Saša Oberstar je zastopala ConvaTec, Boris Cerar pa nam je predstavil Eakinove izdelke. Vsi so imeli kar precej dela, da so odgovorili na vsa vprašanja in nam praktično pokazali, kako se uporablja nekatere njihove pripomočke.

Udeležba na delavnici in zadovoljstvo udeležencev sta dokaz, kako pomembna so naša srečanja in druženja. Delavnice so se želeli udeležiti številni člani, žal pa smo jih morali nekaj zavrniti, ker je bilo zaradi ukrepov število udeležencev omejeno.

Ob slovesu smo si obljubili, da se kmalu spet srečamo. Seveda samo v primeru milejših ukrepov za preprečevanje koronavirusne bolezni. Zato upamo, da bomo z upoštevanjem omejitev in odgovornim ravnanjem uspeli zamejiti virus.  


GALERIJA