Invalidsko društvo oseb s stomo
21. March 2022

ŠPORTNE IGRE DRUŠTVA

Ob 9. uri zbrali na Malenškovi ulici v Ljubljani, kje že vrsto let potekajo športne igre invalidskega društva ILCO Ljubljana. Z izjemo zadnjih dveh let, ko jih zaradi pandemije koronavirusne bolezni nismo mogli izvesti.

Vsi zbrani smo bili polni športne vneme, želje po druženju in smo že komaj čakali na tekmovanje. Kot vedno, je tudi tokrat vladalo prijetno športno vzdušje.

Po opravljenih formalnostih smo pod budnim očesom vodij pričeli s posamičnimi boji za uvrstitev v ekipe naslednjih športnih disciplin: kegljanje, streljanje z zračno puško in pikado. Ekipe nas bodo zastopale na tekmovanju Zveze društev ILCO Slovenije, ki bo 25. aprila 2022.

Razgreti tekmovalci so s svojo športno vnemo in rezultati prekašali sami sebe. Navijači pa so bučno navijali za tekmovalce in ker, na srečo, nismo profesionalni športniki, smo se ob tem zelo zabavali in nasmejali.

Sodniki posameznih panog so z budnim očesom spremljali tekmovalce in skrbno zapisovali vsako točko.

Zadovoljni z doseženimi rezultati smo se odpravili v prostore društva na Parmovi, razglasili rezultate, podelili zaslužene medalje. Sledil je bučen aplavz in čestitke vsem prejemnikom odlikovanj. Seveda smo posneli tudi skupinsko fotografijo za spomin. Po podelitvi smo si privoščili okusno in predvsem pa zasluženo kosilo.

Po kosilu smo nadaljevali druženje do poznega popoldneva z veliko mero pozitivne energije in dobre volje. Ugotovili smo tudi, da so naše športne igre tudi dokaz, da osebe s stomo, kljub invalidnosti, zmoremo marsikaj.

 Nekatere med nami čakajo zvezne igre, zato gremo trenirat!!!


GALERIJA