Invalidsko društvo oseb s stomo
08. March 2022

Aktivno plavanje v morskem parku termaris BERNARDIN

Krepko naveličani zimskih oblačil smo se odločili, da je čas za letošnji prvi izlet na morje. Odpravili smo se v morski vodni park Termaris Bernardin v Portorožu, kjer vsako leto plavanje združimo z izmenjavo izkušenj s stomo in še kakšno zanimivostjo. Izleta nismo mogli zaradi epidemije covid-19 izpeljati kar dve leti, a smo bili prijetno presenečeni, saj so v Bernardinu epidemijo izkoristili za prenovo bazenov.  

Tako smo se v torek, 08.03.2022, ob 8:00 uri zbrali na Parmovi ulici v Ljubljani, vstopili na avtobus, zasedli svoja mesta in jo mahnili proti Primorski. Pridružilo se nam je tudi par članov invalidskega športnega društva DiTra.

Na poti nas je spremljalo toplo sonce, predsednik Zoran je z Janezovo pomočjo razdelil članicam ob dnevu žena skromno darilo, zato so bili naši pogovori in smeh še živahnejši kot običajno in skorajda nismo opazili, kdaj smo prispeli na cilj. Predsednik nam je razdelili zapestnice za plavanje. V morski vodi smo se pošteno naplavali in telovadili, nekaterim šlo tako dobro od rok in nog, da so bazen preplavali kar 20-krat. Naredili smo tudi nekaj fotografij, se celo srečali z člani ILCO društva Nova Gorica. Srečanje je bilo lepo presenečenje, saj nismo vedeli, da smo na isti dan prišli v Bernardin.

Z željo, da pred odhodom še malo poklepetamo in se nasmejemo, smo še trenutek posedeli, nato pa odhiteli na avtobus, saj so nam prazni želodčki že oznanjali, da je čas za kosilo. Odpeljali smo se v gostišče Jasna nad Izolo. Tam so nas pričakale že pripravljene mize.

Po kosilu smo se sproščeno pogovarjali o pripomočkih, različnih situacijah, ki se nam dogajajo, predvsem pa smo se posvetili pogovorom z novimi člani in njihovimi svojci.

Franci iz DiTre je imel seboj harmoniko in ob poskočni glasbi so nekateri tudi zaplesali ter zapeli. Kosilo nam je teknilo, saj smo bili od plavanja in sprehoda utrujeni in lačni. Hrana je bila odlična, prav tako tudi postrežba.

Brane je zrecitiral komično pesnitev za dan žena in tako tudi kulturno obeležil dan žena.

Pred odhodom v Ljubljano nas je Ksenija  presenetila z doma narejenimi darili za moške ob dnevu mučenikov, ki sta nam jih z Renato razdelili.

Tako smo se ob 18. uri smo se odpravili proti avtobusu in pot nas je peljala proti Ljubljani. 

Čeprav malce utrujeni od dogodkov celega dne, smo se razigrani in polni energije razšli z željo, da se kmalu zopet vidimo.


GALERIJA