Invalidsko društvo oseb s stomo
13. February 2022

Kulturni program in pohod Ljubljana Tivoli

Na povabilo invalidskega društva DiTra se je nekaj naših članov udeležilo njihovega kulturnega programa in pohoda.

Ob 10. uri smo se v prečudovitem dnevu zbrali v Jakopičevem drevoredu, pri dveh brezah (drevesih življenja, kot jim pravijo), ki so jih leta 2010 in 2011 posadili transplantirani.

Uvodne besede je imel Brane Tome, po pozdravu predsednika DiTre Janeza Merela, pa se je začel kulturni program: na harmoniko je igral Franci Novak, igralec, režiser, humorist, dramatik, gledališki organizator Andrej Jelačin pa je recitiral nekaj Prešernovih del. Višek programa je bil njegov humoren intervju s Francetom Prešernom. Odigral ga je res enkratno, tako da smo se parkrat nasmejali do solz.

Ob zaključku je predsednik DiTre podelil plaketo za dolgotrajno sodelovanje in pomoč prim. Danici Avsec, dr. med., spec. anesteziologije in intenzivne terapije, svetnici, direktorici zavoda RS za presaditve organov in tkiv. Po svečani podelitvi sta z Branetom opisala zgodovino društva transplantiranih in sodelovanje med stroko in društvom.

Po programu smo se odpravili na pohod po Tivoliju, si ogledali znamenitosti in zaključili prelep dan s kosilom v stari in znani gostilni Šestica. Tu smo se prijetno pogovarjali, izmenjali marsikatero izkušnjo.

Bil je res čudovit dan, rahlo naporen, a v čudoviti družbi polni dobre volje in pozitivizma je vse lažje.


GALERIJA