Invalidsko društvo oseb s stomo
09. April 2022

Čistilna akcija

Z Zvezo prevoznikov po celinskih vodah Slovenije in Turističnim društvom Ljubljanica Trnovo smo organizirali čistilno akcijo. Ker je žal Turistično društvo Ljubljanica prenehalo delovati, nam je predsednik TD Ljubljanica Trnovo sporočil, da bodo letos oni organizirali čistilno akcijo in tako smo se na hitro odločili za sodelovanje.

Ob 9.45 smo se zbrali pod Prulskim mostom in odšli na novo zbirno mesto pri Kajak kanu klubu Ljubljana. Tu nas je pričakala kavica in nekaj kratkega za pogret. Bili smo dobre volje, saj nam je druženje vedno v izredno veselje.

Nato so nam razdelili rokavice, vrečke za smeti, majice. Po skupinskem fotografiranju, smo se odpravili na teren. Med pobiranjem odpadkov nas je spremljalo sonce, večinoma pa oblaki, v katere smo nenehoma pogledovali, saj so bile napovedane padavine, dež in sneg, predvsem pa ohladitve.

Tudi tokrat smo pobrali veliko odvrženih plastenk, pločevink in nakupovalnih vrečk in še več nemarno odvrženih zaščitnih mask. Napolnili smo precej vreč za odpadke in ponovno ugotovili, da so čistilne akcije še kako potrebne, če hočemo imeti čisto okolje.

Zbrane odpadke smo odvrgli v pripravljene zabojnike. Ob povratku smo si še enkrat vzeli čas za našo ILCO-vo skupinsko fotografiranje, nato pa smo pohiteli nazaj na zbirno mesto, saj je veter pripihal črne oblake.

Na srečo smo se pravočasno vrnili. Organizatorji so nas napotili na pokrito in zaprto ladjico. Komaj smo se posedli, že je začelo grmeti in deževati, dež pa se je že po malem spreminjal v sneg oz. sodro.

Na ladjici so nam organizatorji postregli z malico, mi pa smo se še nekaj časa družili, potem pa smo se razšli v dobri volji in smehu, mrazu in dežju navkljub. 

Vedno znova ugotavljamo, da nam v prijetnem vzdušju ni težko pobirati odpadkov, saj smo po čistilni akciji vedno zelo ponosni, zadovoljni in polni energije, saj vemo, da smo spet naredili nekaj dobrega zase in naše okolje. Zato smo še posebej veseli, da s prenehanjem delovanja TD Ljubljanica ni ugasnila tudi naša čistilna akcija.


GALERIJA