Invalidsko društvo oseb s stomo
10. April 2022

TEKMOVANJE V BADMINTONU

Invalidsko športno društvo DiTra (dializnih in transplantiranih) nas je povabilo na tekmovanje v badmintonu.

Kljub hladnemu jutru, smo se ob 9.30 uri zbrali pred OŠ Ivana Groharja v Škofji Loki. Ko so nam odprli telovadnico, smo se v garderobi preoblekli in odšli v telovadnico, kjer so že bila pripravljena igrišča za badminton.

Jože Kordež nam je razložil pravila za badminton, ki jih ni malo. Po pozornem poslušanju smo začeli z ogrevalnim treningom, kjer smo se učili pravil v praksi. Ogrevanje je bilo zelo aktivno, saj smo tisti ki ne igramo badmintona že čutili mišice, prepotili smo se pa tudi že pošteno.

Tekmovanje po točkah se je začelo, bilo je zelo zagreto, predvsem nas »amaterjev«, ki smo se nadvse trudili in si domišljali, da kaj znamo, vendar so nas profesionalci kar dobro utrudili. Seveda smo imeli veliko športne volje in duha, tako da se zlepa nismo dali, saj noben »amater - začetnik« ni ostal na nuli in smo si priborili vsaj 5, 8, 9, točk v igri seveda se je igralo do 21 točk.

Moram pa povedati, da smo pri badmintonu resnično razgibali in spravili v pogon prav vse mišice. Res odlična rekreacija za celo telo.

Po tekmovanju nam je Brane Tome podelil plakete za sodelovanje na igrah, nato smo se odpeljali na Križno goro, kjer smo imeli kosilo in pogovore o naših društvih in nadaljnjem meddruštvenem sodelovanju na različnih področjih.

Hvala ŠD DiTra za povabilo in predstavili nova področja.

Res čudovit dan, športno pozitivno naporen.


GALERIJA