Invalidsko društvo oseb s stomo
07. May 2022

POHOD OB ŽICI LJUBLJANE

Po dveh letih, ko ni bilo pohoda zaradi korone in omejitev, smo se v soboto, 7. 5. 2022, ob 9. uri zbrali na sedežu društva na Parmovi 53 v Ljubljani. Razdelili smo si vodo za na pot in se skupaj odpravili do prve kontrolne točke na Koseškem bajerju.

Ko smo prišli do kontrolne točke, nas je tam že čakalo še nekaj naših članov. Prijavili smo se in prevzeli evidenčne kartončke ter se odpravili na pohod. S kratkimi postanki in osvežitvami smo prehodili približno enajst kilometrov. Vremenska napoved je napovedovala dež z nevihtami, a na srečo ni deževalo, zato nam je bilo pešačenje v užitek, še bolj veseli pa smo bili dejstva, da smo na cilj prišli prepoteni, a suhi. Kar naenkrat smo se znašli na Kongresnem trgu, kjer smo si malo odpočili in poskrbeli, da so nam dali žig na kartonček. Prejeli smo tudi spominsko značko 64. pohoda Pot ob žici (PST).

Ker smo uživali v dobri družbi, smo druženje nadaljevali na kosilu, ki smo si ga privoščili na Nazorjevi ulici. Hrana nam je izredno teknila, saj smo pri pešačenju porabili veliko kalorij.

Vzdušje na pohodu je bilo zelo veselo in se je nadaljevalo ob kosilu in po njem, do popoldanskih ur.

Udeleženci pohoda smo se dogovorili, da se ga bomo udeležili vsako leto dokler nam bo zdravje to dopuščalo.


GALERIJA