Invalidsko društvo oseb s stomo
16. July 2022

Rehabilitacijsko letovanje 2022 v Bašaniji - Mojmir

Čeprav med letom doživimo marsikaj lepega in se veliko družimo, nam pogled vseeno večkrat uide na koledar, na katerem preverjamo, koliko časa nas še loči do društvenega rehabilitacijskega letovanja v letovišču Moj mir.

Tokrat smo dopust preživljali skupaj že enajsto leto zapored. Letos se nam je pridružilo tudi nekaj članov Invalidskega športnega društva DiTra in skupaj smo se 16. julija polni pričakovanj odpravili na letošnje letovanje.

Zoran in Janez sta tja prišla malo prej z avtom in uredila vso potrebno dokumentacijo ter prevzela ključe bungalovov.

Med tem smo ostali zložili stvari iz avtobusa, nekateri pa so na kavici počakali, da so bungalove počistili in jih pripravili zanje. Seveda naši letoviščarji niso pozabili preveriti, kakšna sta plaža in bazen in tudi tokrat so nas razveselili z novico, da je morje še vedno mokro in slano.

Tako smo zaplavali v brezskrbne dneve, ki so jih popestrili dobra hrana in skupne dejavnosti.

Vreme je bilo sončno in temperatura zraka je že dosegla 30 stopinj Celzija in več.

Osebe s stomo znamo uživati življenje. Naši članici Anica in Renata sta praznovali rojstni dan, zato smo jima zapeli in naredili nekaj presenečenj. 

Nismo pa samo počitniško lenarili. Poskrbeli smo tudi za svoje zdravje, saj smo imeli organizirane različne dejavnosti: telovadbo, športne igre, merjenje krvnega tlaka, razgovore, refleksno masažo in pa seveda športni ribolov. Na žalost pa tudi letos ribe niso hotele iz vode, zato so se morali zadovoljiti z mesnim menijem na pikniku, ki smo ga popestrili s plesom. Seveda pa smo tudi letos občudovali čudovite sončne zahode.

Sedem dni minilo prehitro in prva skupina je morala 23. julija domov. Prihod nove skupine smo pričakali z dobrodošlico in skupinskim slikanjem. Ni manjkalo objemov ter poizvedovanj, kako je doma v naših krajih in obratno, kako smo se imeli mi.

Prva skupina se je odpeljala v Slovenijo, druga pa je dala »možgane na off« in začela uživati.

Seveda tudi v tem tednu ni manjkalo različnih dejavnosti: telovadba, športne igre, merjenje krvnega tlaka, pogovori, en dan pa smo imeli večer ob glasbi na terasi restavracije, saj nas je s pijačo počastila naša članica Marija, ki se zaradi poškodbe letos ni mogla udeležiti letovanja.

Prehitro je minil tudi drugi teden našega rehabilitacijskega letovanja.

Spakirali smo stvari v avtobus, se  spotoma odpeljal na kosilo v gostišče Ob kaminu v Postojni, nato pa smo polni novih moči odšli domov.

Potrditev, da je naše letovanje res prijetno, je tudi dejstvo, da se je kar nekaj letošnjih dopustnikov že prijavilo za rehabilitacijsko letovanje 2023. To nas več kot veseli, veseli pa bomo tudi koga novega!

Vsi prisotni se zahvaljujemo našemu ZORANU za organizacijo idiličnega dopusta. Zoran, hvala, in naslednje leto ponovi naš skupni dopust.


GALERIJA