Invalidsko društvo oseb s stomo
29. October 2013

Zdravilišče Laško rekreacija in plavanje, nato predavanje in praktičen del joga in šola proti bolečinam v križu.

V torek 29. oktobra 2013 smo se ob 8:30 uri zbrali na Parmovi ulici v Ljubljani in z velikim pričakovanjem kaj lepega bomo doživeli v novem dnevu odpeljali našemu cilju naproti. Pot nas je vodila preko Domžal do Trojan, kjer je že kar obvezna postojanka za jutranjo kavico. Posladkali pa smo se s krofi, katere so nam prijazno podarili. Po okrepčilu in zaužitju svežega trojanskega zraka smo se odpeljali proti Zasavju, kjer so naš že nestrpno pričakovali naši stomisti iz Zasavja, nato pa odpeljali v Zdravilišče Laško.

Na blagajni bazena so nas čakale naročene vstopnice za bazen, v katerem smo tri ure plavali, se knaufali in dobro odmočili, zatem pa poskrbeli s kosilom za naše lačne želodčke in se malce odpočili. Nato je po nas prišla terapevtka, nas razdelila v dve skupini, ena skupina je šla na jogo, katero je vodil mojster joge iz Indije, druga skupina pa na šolo proti bolečinam v križu, katero je vodila fizioterapevtka, po končanem teoretičnem in praktičnem delu pa sta se skupini zamenjali. Vsi smo na obeh delavnicah aktivno sodelovali, tako da smo se rahlo utrujeni odpravili proti avtobusu.

Prijazni voznik nas je odpeljal v revirje, kjer smo odložili naše člane iz Zasavja , mi pa smo se vrnili na Trojane, kjer smo imeli zopet kratek postanek. V Ljubljano smo se vrnili v poznih popoldanskih urah. Čeprav malo utrujeni od dogodkov celega dne smo se vsi veseli in razigrani razšli, z željo, da se zopet kmalu snidemo in skupaj doživimo spet kakšen prijeten dogodek.


GALERIJA