Invalidsko društvo oseb s stomo
16. December 2022

Zaključek leta s kulturno-zabavnim programom

Za nami je še eno aktivno in delovno leto, polno lepih doživetij in prisrčnih srečanj. Praznične okrasitve in lesketanje lučk so nam oznanile, da je čas za skupno slovo od leta 2022. Člani Invalidskega društva ILCO Ljubljana smo se tokrat odločili prirediti zaključek leta v Planinskem domu Gore nad Hrastnikom.

Ob 12.30 smo se izpred društva na Parmovi odpeljali proti Hrastniku, spotoma pa pobirali naše člane. Bolj ko smo se vpenjali in bližali cilju, več je bilo snega in ko smo prispeli do planinskega doma, smo se znašli v pravi zimski idili.

Prostor je bil že pripravljen, glasba z ansamblom Bajuk pa tudi, zato so se nekateri lahko že kar takoj zavrteli ob prijetnih zvokih.

Najprej smo opravili formalnosti ob zaključku leta. Predsednik Zoran Terglav je na kratko predstavil dogodke v letu 2022, nekatere načrte za prihajajoče leto in se zahvalil vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji in izvedbah dogodkov v društvu.

Članica Marija je imela rojstni dan, zato smo ji vsi zapeli in zaželeli še veliko let.

Postregli so nam z okusnim kosilom, seveda tudi tu ni šlo brez klepeta in dobre volje. Potem pa smo vsi zaplesali. Rajanje se je nadaljevalo z igrami, smehom, plesom, petjem in odličnim vzdušjem.

Prišel je tudi Božiček, ki je vsakega obdaroval in se fotografiral z njim. Dal nam je nekaj nasvetov ter obljubil, da nas prihodnje leto spet obišče.

Priredili smo tudi poroko članice Ružice in člana Jožeta, dveh srčnih prijateljev, ki sta se spoznala v društvu.

Prinesli so večerjo, potem pa je čas do polnoči in Silvestrskega poljuba, s katerim smo si zaželeli sreče in obilo zdravja, ki ga osebe s stomo potrebujemo bolj kot vse drugo.  

Zaplesali smo še dva plesa in se hitro odpravili v avtobus, saj je pričelo rahlo snežiti in zmrzovati.

Naše slovo je bilo polno lepih želja, stiskov rok in objemov.

Ob tej priliki se vsi zahvaljujemo neutrudnemu predsedniku Zoranu za delo, ki ga opravlja v društvu in mu želimo obilo zdravja, sreče ter veselih dni v letu 2023!


GALERIJA