Invalidsko društvo oseb s stomo
03. February 2023

Predavanji in razgovori

Organizirali smo dve predavanji: »Kako čustva vplivajo na naše telo, bolezni in zdravje« in »Sprostitev ob zgodbah in kitari«, ki ju je vodil Andrej Pešec, univ. dipl. pol. z Zavoda znanje za življenje.

Že ob prihodu je udeležencem ponudil doma pečene piškotke in se predstavil.

Najprej je razložil, da različna čustva in čustvena stanja različno vplivajo na bolezni organov v našem telesu.

V nadaljevanju je še bolj konkretno pojasnil, kako določeno čustvo lahko bolezensko vpliva na posamezen organ: srce, kožo, ščitnico, pljuča, jetra …

Povedal je tudi, da lahko določena čustva vsaj delno obvladujemo oziroma nadziramo ter pojasnil, kako dnevna rutina in negativna čustva vplivajo na nas. Pokazal nam je tudi nekaj sprostitvenih tehnik.

Predavanje je zaključil ob 11.15 uri.

Po odmoru je Andrej nadaljeval z drugo temo in sicer »Sprostitev ob zgodbah in kitari«. Povedal je nekaj življenjskih zgodb, nekajkrat zaigral na kitaro, malo smo tudi mi zapeli.

Po predavanju nam je naš stomist Bojan predstavil svoj patentiran prenosljiv stolček, ki ga lahko povsod uporabljamo, ne glede na teren. Imeli smo še razgovore med stomisti in svojci, se okrepčali z malico in se še naprej prijetno družili. Dogodka se je udeležilo veliko novih oseb s stomo in njihovih partnerjev.


GALERIJA