Invalidsko društvo oseb s stomo
25. February 2023

Tekmovanje v badmintonu, pikadu in prstometu

Z invalidskim športnim društvom DiTra in gosti smo organizirali tekmovanje v badmintonu, pikadu in prstometu.

Hladnemu jutru navkljub, smo se ob 9.45 uri zbrali pred OŠ Ivana Groharja v Škofji Loki. Ko so nam odprli telovadnico, smo se v garderobi preoblekli in odšli v telovadnico, kjer so že bila pripravljena igrišča za badminton.

Jože Kordež nam je razložil številna pravila za badminton. Po pozornem poslušanju smo začeli z ogrevalnim treningom, kjer smo se pravil učili v praksi. Ogrevanje je bilo zelo aktivno, saj smo tisti, ki ne igramo badmintona že čutili mišice, prepotili smo se pa tudi že pošteno.

V zgornjih prostorih telovadnice so zbirali prijave za pikado in prstomet in razložili pravila tekmovanja.

Tekmovanje v badmintonu po točkah se je začelo. Vsi igralci so se zavzeto borili. Predvsem mi amaterji smo se nadvse trudili in si domišljali, da kaj znamo, a so nas profesionalci kar dobro utrudili. Seveda smo imeli veliko športne volje in duha, tako da se zlepa nismo dali, saj noben »amater - začetnik« ni ostal brez točk.

Istočasno so se pod budnimi očmi sodnikov odvijala tudi druga tekmovanja.

Moram pa povedati, da smo pri badmintonu resnično razgibali in spravili v pogon prav vse mišice. Res odlična rekreacija za celo telo. Ob 12.30 smo zaključili s tekmovanji in razglasili rezultate.

Po tekmovanju  smo se odpeljali na kosilo v restavracijo Klementina v Pungert. Čas smo izkoristili za naše običajne pogovore s sočlani: o življenju s stomo in naših pravicah. Ker pa smo imeli športne igre z društvom transplantiranih, smo lahko spoznali tudi njihove težave. Pogovarjali smo se tudi o naših društvih in načrtih za meddruštveno sodelovanje na različnih področjih tudi v bodoče.

Hvala IŠD DiTra za povabilo in odlično organizacijo tekmovanj.


GALERIJA