Invalidsko društvo oseb s stomo
12. March 2023

Komedija, družabni program, degustacija in koncert

Čeprav je bila nedelja, smo se na sedežu društva zbrali ob 10. uri in se z odpeljali proti Metliki in Radovici.

V Radovici smo izstopili iz avtobusa pri šoli »Brihtna glava«, kjer so nas že pričakovali. Zbrali smo se v razredu, vendar tokrat nismo imeli šolske ure, temveč smo si ogledali komedijo: na šaljiv način opisano življenje trdožive, srčne in gostoljubne Belokranjke z naslovom »Življenjske zgodbe trdožive Belokranjke«. Bila je zanimiva, enkratna predstava, na kateri smo se do solz nasmejali in tudi aktivno sodelovali. Res čudovita zamisel za komedijo, ki nas je dejansko zelo prevzela in nas celo pritegnila k sodelovanju.

Po predstavi smo se kar peš odpravili v bližnjo turistično izletniško kmetijo Bajuk, kjer so nam pripravili domače belokranjsko kosilo. Ob kosilu in še po kosilu smo imeli razgovore in izmenjave izkušenj o življenju s stomo med osebami s stomo, svojci – partnerji in novimi člani. Seveda smo nekaj besed namenili tudi izkušnjam s pripomočki za stomo. Tudi tokrat je bilo z nami nekaj novih stomistov.

Za konec so nas domačini peljali še v vinsko klet, kjer smo imeli degustacijo nagrajenih vin, ni pa manjkala niti belokranjska pogača. Mi ne bi bili mi, če se tudi v kleti ne bi poveselili in zapeli nekaj pesmi.

Ob 16. uri smo se iz Radovice odpeljali v Semič, kjer smo si ob 17. uri v Kulturnem domu ogledali čudovit koncert ansambla Andreja Bajuka z gosti ob izidu nove zgoščenke ansambla. Na koncert nas je Andrej povabil že decembra, ko je igral na našem zaključku leta v Planinskem domu Gore.

Bil je super koncert z veliko gosti (tamburaši, raznimi ansambli …), nastopili so tudi učenci iz Andrejeve glasbene šole: harmonikarji vseh starosti in solo pevke.

Izredno lep koncert s predstavitvijo avtorskih pesmi in skladb, odlično izpeljan program s hudomušno razpoloženim voditeljem, skratka enkratno. Koncert se je zaključil ob 19. uri in odpravili smo se proti avtobusu ter se odpeljali nazaj proti Ljubljani.

Bil je čudovit dan, poln humorja in glasbe, v katerem je res vsak lahko našel nekaj zase.

Vsi udeleženci koncerta iz ILCO Ljubljana se Andreju iz srca zahvaljujemo za povabilo.


GALERIJA