Invalidsko društvo oseb s stomo
27. March 2023

ŠPORTNE IGRE DRUŠTVA

Ob 9.30 uri smo se zbrali na Malenškovi ulici v Ljubljani, kjer že vrsto let potekajo športne igre Invalidskega društva ILCO Ljubljana.

Vsi, ki smo se zbrali, smo bili polni športne vneme, želje po druženju in smo že komaj čakali na tekmovanje. Tudi tokrat je vladalo prijetno in razigrano športno vzdušje.

Po opravljenih formalnostih smo pod budnim očesom vodij pričeli s posamičnimi boji za uvrstitev v ekipe, ki so tekmovale v kegljanju in streljanju z zračno puško. Ekipe nas bodo zastopale na tekmovanju Zveze društev ILCO Slovenije, ki bo 24. aprila 2023.

Razgreti tekmovalci so s svojo športno vnemo in rezultati prekašali sami sebe. Navijači pa so bučno navijali in s svojim navijanjem zabavali tekmovalce. Še sreča, da nismo profesionalni športniki in tekmujemo predvsem za zabavo, saj smo se navijanju od srca nasmejali kar med tekmovanjem. 

Sodniki posameznih panog so z budnim očesom spremljali tekmovalce in skrbno zapisovali vsako točko.

Zadovoljni z doseženimi rezultati smo se odpravili v gostišče Jurman, kjer smo razglasili rezultate in podelili zaslužene medalje. Sledil je bučen aplavz in čestitke vsem prejemnikom medalj. Seveda smo za spomin posneli tudi s fotografijo dobitnikov medalj. Po podelitvi smo si privoščili okusno, predvsem pa zasluženo kosilo.

Pred in po kosilu smo imeli tudi razgovore med stomisti, svojci in partnerji ter nadaljevali kratko druženje z veliko mero pozitivne energije in dobre volje. Ugotovili smo tudi, da so naše športne igre dokaz, da osebe s stomo invalidnosti navkljub, zmoremo marsikaj.

Nekatere med nami čakajo zvezne igre, zato gremo trenirat!!!


GALERIJA