Invalidsko društvo oseb s stomo
15. April 2023

Čistilna akcija

Ob 9.30 smo se zbrali pri Kajak kanu klubu Ljubljana. Tu nas je pričakala kavica in nekaj kratkega za pogret. Bili smo dobre volje, saj nam je druženje vedno v izredno veselje.

Vojko pa nam je predstavil živalstvo in rastlinstvo v in ob Ljubljanici.

Nato so nam razdelili rokavice in vrečke za smeti. Po skupinskem fotografiranju, smo se odpravili na teren. Med pobiranjem odpadkov so nas spremljali oblaki, v katere smo nenehoma pogledovali, saj so bile napovedane padavine.

Tudi tokrat smo pobrali v naravo nemarno odvrženie odpadke: od plastenk, pločevink in nakupovalnih vrečk in še več nemarno odvrženih zaščitnih mask. Napolnili smo precej vreč za odpadke in ponovno ugotovili, da so čistilne akcije še kako potrebne, če hočemo imeti čisto okolje.

Zbrane odpadke smo odvrgli v pripravljene zabojnike. Ob povratku na izhodiščno točko čistilne akcije smo si vzeli čas še za skupinsko fotografiranje, nato pa smo se ustavili v Afrika lounge baru, kjer smo se odžejali in si malo odpočili,  Zoranu pa smo zapeli za rojstni dan in mu dali darilo. Nazaj grede nas je presenetil dež tako, da smo bili kar premočeni.

Ob povratku so nam organizatorji postregli z malico, mi pa smo se še nekaj časa družili, potem pa smo se razšli v dobri volji in smehu, mrazu in dežju navkljub. 

Vedno znova ugotavljamo, da nam v prijetnem vzdušju ni težko pobirati odpadkov, saj smo po čistilni akciji vedno zelo ponosni, zadovoljni in polni energije, saj vemo, da smo spet naredili nekaj dobrega zase in naše okolje.


GALERIJA