Invalidsko društvo oseb s stomo
29. June 2023

ZDRAVSTVENI program, Razgovori, ŠPORT in PIKNIK

V četrtek, 29. junija ob 10h, smo v Gibišport centru v Klečah organizirali zdravstveni, športno-rekreativni in razvedrilni dogodek s piknikom.  

Takoj po prihodu smo se udeležili meritev krvnega tlaka in testi zmogljivosti, ki sta jih opravljali fizioterapevtka Špela in višja medicinska sestra Valerija. Testa zmogljivosti doslej še nismo opravljali, sestavljen pa je bil iz 6-minutne hoje. Bilo je zanimivo, saj je morala Špela, ki je nadzirala in vodila teste, nekatere kar opominjat, da niso tekli. S krvnim tlakom smo bili pa v glavnem vsi zadovoljni, saj so bili izvidi kar solidni.

Nato smo razdelili izdelke, ki smo jih izdelali v Veržeju in podelili priznanja s tamkajšnjih športnih tekmovanj. 

Svečano smo predali »poročna lista« našima novima starima mladoporočencema in naredili majhno presenečenje našemu Jožetu za 90. rojstni dan. Ker je bilo vodilo prireditve tudi šport, smo se razveselili zagnanih članov, ki so poprijeli za loparje in se pomerili v badmintonu. Drugim so bili bolj pri srcu balinčki, mladini pa seveda nogomet.

Jovo je tudi tokrat z dobrotami z žara poskrbel za naše želodčke. Res je bil čudovit, razgiban dan, poln pozitivne energije in prijetnih doživetij.

Med razgibavanjem in veselim druženjem je čas spet prehitro tekel, kar naenkrat je bilo že pozno popoldne in odločili smo se, da bo treba domov.


GALERIJA