Invalidsko društvo oseb s stomo
06. May 2023

POHOD OB ŽICI OKUPIRANE LJUBLJANE

 Ob 9. uri smo se zbrali na sedežu društva ILCO Ljubljana, na Parmovi ulici 53 v Ljubljani, saj vsako leto od tod začnemo svojo pot po Poti spomina in tovarištva, po kateri poteka pohod Pot ob žici okupirane Ljubljane, v spomin na čas, ko je v 2. svetovni vojni Ljubljano obdajala bodeča žica. Udeležencem smo razdelili vodo, nato pa smo se odpravili do najbližje kontrolne točke na Koseškem bajerju.

Tam nas je že čakalo še nekaj naših članov. Prijavili smo se in prevzeli evidenčne kartončke ter se odpravili na pohod. S kratkimi postanki in osvežitvami smo prehodili približno deset kilometrov. Vremenska napoved je napovedovala dež z nevihtami, a na srečo ni deževalo, zato nam je bilo pešačenje v užitek. Še bolj pa nas je veselilo, da smo na cilj prišli prepoteni, a suhi. Hoditi v dobri družbi ni težko in kar naenkrat smo se znašli na Kongresnem trgu, kjer smo si malo odpočili in poskrbeli, da so nam dali žig na kartonček. Prejeli smo tudi spominsko značko 65. pohoda Pot ob žici (PST).

Druženje smo nadaljevali na kosilu, ki smo si ga privoščili na Nazorjevi ulici. Hrana nam je izredno teknila, saj smo zaradi pešačenja porabili veliko kalorij.

Vzdušje na pohodu je bilo zelo veselo in se je nadaljevalo tudi ob kosilu in po njem, do poznih popoldanskih ur.

Udeleženci pohoda smo se dogovorili, da se ga bomo udeležili vsako leto, vse dokler nam bo zdravje to dopuščalo.


GALERIJA