Invalidsko društvo oseb s stomo
24. April 2023

Športne igre Zveze ILCO Slovenije

Letos so bile Športne igre zveze ILCO Slovenije oziroma Državno prvenstvo ILCO društev v ponedeljek, 24. aprila. Vsi udeleženci smo se zbrali ob 9.30 zjutraj na Malenškovi 1 v Ljubljani. Tudi tokrat smo tekmovali v dveh disciplinah: kegljanju in streljanju z zračno puško. Sodelovalo je 5 ekip iz petih ILCO društev. A preden smo pričeli s tekmovanji, smo morali izpolniti še nekaj formalnosti, ki so na takem tekmovanju neizogibne (sodniki, komisije in podobno).

Vsak član si je želel doseči najboljši rezultat, tako zase kot za ekipo, zato so bile tekme napete in zanimive. Sodniki so imeli kar naporno in odgovorno delo.

Zagrizene tekmovalce so spremljali navijači, za katere pa je treba reči, da so se lepo in športno obnašali. Po koncu tekmovanj smo se veseli in razigrani odpravili na kosilo, ki smo se ga že zelo veselili. Še bolj pa smo se veselili podelitve težko prisluženih medalj in pokalov.

Po tekmovanju smo se odpeljali v gostilno Jurman, kjer smo se okrepčali in družili. Vodja programa, gospod Zoran Terglav, je ob pomoči sodelavcev podelil medalje posameznikom obeh kategorij: ženske in moške, pokale ekipam in skupni pokal iger 2023.

Tudi s tem druženjem smo člani poskrbeli za obilico lepih spominov na naše Športne igre, ki jih bomo lahko obujali, ko nas bo dajalo malodušje. Vsi smo bili enotnega mnenja, da nas take igre združujejo in prinašajo obilico dobre volje in sprostitve, zato smo na poti domov že razmišljali o naših novih srečanjih.

 

 


GALERIJA