Invalidsko društvo oseb s stomo
21. October 2023

Čistilna akcija

 Tokrat se je čistilne akcije udeležilo več kot 30 članov invalidskega društva ILCO Ljubljana. Dvakrat na leto jo soorganiziramo s Turističnim društvom in medgeneracijskim mreženjem Ljubljanica Trnovo, Zvezo prevoznikov po notranjih vodah Slovenije v  sodelovanju s Četrtno skupnostjo Trnovo.

Ob 9.30 smo se zbrali pri Kajak kanu klubu Ljubljana. Tu nas je pričakala kavica in nekaj kratkega za pogret. Bili smo dobre volje, saj nam je druženje vedno v izredno veselje.

Vojko je pripravil kratko predavanje »Ekologija in ločevanje odpadkov«.

Nato so nam razdelili rokavice in vrečke za smeti. Po skupinskem fotografiranju, smo se odpravili na teren. Med pobiranjem odpadkov so nas spremljali redki oblaki, vendar dežja, ki je bil napovedan, ni bilo. Ravno nasprotno, celo sonce se je pokazalo.

Tudi tokrat smo pobrali veliko nemarno odvrženih odpadkov: od plastenk, pločevink in nakupovalnih vrečk in še več različnih odpadkov, ki ne sodijo v naravo. Napolnili smo nekaj vreč za odpadke in ponovno ugotovili, da so čistilne akcije še kako potrebne, če želimo imeti čisto okolje.

Zbrane odpadke smo odvrgli v pripravljene zabojnike. Ob povratku na izhodiščno točko čistilne akcije, smo si vzeli čas še za skupinsko fotografiranje, nato pa smo zavili v lokalni bar, kjer smo se odžejali in si malo odpočili.

Ob povratku so nam organizatorji postregli z malico, mi pa smo se še nekaj časa družili, potem pa smo se razšli v dobri volji in smehu. 

Vedno znova ugotavljamo, da nam v prijetnem vzdušju ni težko pobirati odpadkov. Po čistilni akciji smo vedno zelo ponosni, zadovoljni in polni energije, saj vemo, da smo ponovno naredili nekaj dobrega zase in naše okolje.


GALERIJA