Invalidsko društvo oseb s stomo
23. September 2023

Športne igre in Družabno popoldne v Polhovem gradcu

V soboto, 23. Septembra, smo imeli  v Polhovem Gradcu športne igre, ki jih je organiziralo Invalidsko športno društvo DiTra, Invalidsko društvo ILCO Ljubljana pa je poskrbelo za družabno popoldne z živo glasbo.

Dogodka smo se udeležili člani IŠD DiTra, Društva transplantiranih Slovenije in ID ILCO Ljubljana. Tekmovali smo v različnih disciplinah: tek na 50 m, suvanje krogle, met vortexa, lokostrelstvo. Tekmovali so moški posebej in ženske posebej. Organizirali smo tudi tekmovanja v dvojicah in sicer v petanki, prstometu in metu v odprtino tarče.

Vsaka disciplina je imela svojega organizatorja, sodnika in merilca. Vse je bilo res profesionalno izpeljano. Tudi navijače moram omeniti, saj so zelo glasno spodbujali tekmovalce svojih društev.

Za zaključek tekmovanj smo imeli še posebej zanimivo meddruštveno tekmo v sinhroni hoji na smučeh treh tekmovalcev, zelo zanimivo, celo malce komično, za tekmovalce pa kar naporno, saj so morali zelo paziti, da so bili usklajeni.  Tekmovanja so se zelo profesionalno odvijala, vseeno pa so se malce zavlekla, zato smo morali prestaviti kosilo.

Po kosilu smo imeli podelitev medalj. Podelili smo tudi prehodni pokal zmagovalnemu društvu. Letos je zmagalo IŠD DiTra.

Popoldne smo nadaljevali z družabno zabavnim programom, med katerim smo se pogovarjali tudi razlikah med posameznimi vrstami invalidnosti in primerjali izzive, ki jih imamo zaradi njih.  

Organizirali smo veliko družabnih igric, za živo glasbo pa je poskrbel ansambel Andreja Bajuka, tako da smo tudi zaplesali.

Bil je res čudovit športno tekmovalen dan z obilo druženja.

Vsi komaj čakamo tekmovanja v prihodnjem letu, do takrat pa bomo pridno trenirali.


GALERIJA