Invalidsko društvo oseb s stomo
05. October 2023

Ekskurzija sekcije ILCO Zasavje

Na ponovno pobudo predsednika ILCO Posavje Alojza Zorka in Sonje Druks, direktorice podjetja INN d.o.o., ki se ukvarja s prodajo medicinskih in ortopedskih pripomočkov, smo se dogovorili za druženje oziroma za skupni izlet.

Pred zeliščnim vrtom Majnika v Žičah se je ob 10. uri zbralo 35 članov, 9 iz Zasavja. Tam so nam lastnice tega ogromnega zeliščnega vrta podrobno predstavile zelišča, nam povedale, kako se jih uporablja, posebno pozornost pa so namenile vzgoji kalčkov. Predstavile so nam več vrst kalčkov in nas seznanile z načini njihove uporabe. Večina nas ni vedela, kako zdravi so kalčki in kje vse jih lahko uporabimo, še najbolj pa nas je presenetilo dejstvo, da njihova vzgoja niti ni tako zapletena. Več predstavljenih kalčkov smo degustirali in nekaj izdelkov tudi kupili.

Po triurnem spoznavanju zeliščnega vrta smo se odpravili v Slovenske Konjice do znane  gostilne Fink, kjer so nam postregli z odličnim kosilom.

Ko smo se dodobra podprli, smo se odpravili še na Roglo, kjer smo se sprehodili po pešpoti med krošnjami dreves in se tudi povzpeli na razgledni stolp, od koder je bil prečudovit razgled na velik del Slovenije. Najbolj pogumni so se s stolpa spustili po zaprtem toboganu, ostali pa so morali peš opraviti krožno pot do vznožja stolpa in se med krošnjami vrniti na izhodišče poti.

Okrog 17. ure smo se na vrhu Rogle poslovili in se odpravili proti domu vsak po svoji poti.

Mi smo se spustili do Vitanj in naprej proti Celju in Trojanam, ker smo si zaželeli še velikih in dobrih trojanskih krofov. Tako je dan minil v prečudovitem vzdušju. Seveda je bil prekratek, zato upamo, da kmalu ponovimo skupno druženje nekje v naravi.

 

Predsednik ILCO sekcije za Zasavje

Uroš Vizovišek


GALERIJA