Invalidsko društvo oseb s stomo
01. December 2015

Delavnice ročnih spretnosti in dan namenjen našemu zdravju

V torek, 1. decembra 2015 je bilo na sedežu Društva ILCO Ljubljana spet živahno. Na delavnico ročnih spretnosti, ki sta jo vodili mentorici Jožefa Mežan in Nada Hauptman, je prišlo kar dvainpetdeset oseb s stomo in njihovih svojcev.

Tokrat smo se naučili, kako se izdelajo različne rože iz papirja. Izdelovali pa smo tudi božično-novoletne okraske in čestitke za Božič in Novo leto. Za delo smo bili zelo motivirani, saj bodo ob prihajajočih praznikih ravno ti okraski krasili naše domove.

Tudi letos delavnica ročnih spretnosti ni bila edina dejavnost tega dne. V dvorani so štiri predstavnice proizvajalcev pripomočkov za nego stome: Ana Zdešar iz Bbrauna, Simona Truhačev iz Coloplasta, Saša Oberstar iz Convateca in Klavdija Ronchi iz Dansaca, prijazno odgovorile na vsa naša vprašanja v zvezi s pripomočki. Nekatere pripomočke so predstavile tako, da so pokazale, kako se jih uporablja.

Dogodek smo posvetili tudi našemu zdravju, zato smo k sodelovanju povabili Zdravstveni dom Ljubljana – Šiška, ki nam je omogočil merjenje krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov in krvnega tlaka. Izvajale so ga diplomirane medicinske sestre: Valerija Palkovič, Andreja Semulič Valič  in Zorica Pristav, ki so krvne preiskave in meritve krvnega tlaka opravile za vseh dvainpetdeset udeležencev. Eni so bili svojih izvidov veseli, drugi pa malo manj ...

Veliko število udeležencev na našem dogodku je dokaz, kako pomembna so naša srečanja in druženja.


GALERIJA