Invalidsko društvo oseb s stomo
15. October 2015

Vaje za ravnotežje in plavanje v termah Laško

Oktober je mesec, ko naj bi uživali v barviti jeseni in plodovih narave. Letos pa je tople jesenske barve zabrisal dež, zaradi katerega se nam je zdelo hladneje, kot je v resnici bilo. Prav mraz je pripomogel k odločitvi, da se gremo pogret nekam na lepše. V četrtek, 15. oktobra smo se ob 8-ih  zbrali na Parmovi ulici v Ljubljani in se z velikim pričakovanjem odpeljali novim dogodivščinam naproti. Najprej smo se ustavili na Trojanah, kjer smo si privoščili kavico in seveda krofe, ki pa so nam jih tokrat prijazno podarili. Po postanku smo se odpeljali proti Zasavju, kjer so nas že malce nestrpno pričakovali naši zasavski stomisti, nato pa smo se odplejali v Zdravilišče Laško.

Tam nas je pričakala gospa Janja Karlovšek, dipl. Fizioterapevtka. Zdaj verjetno že veste, da si člani Društva ILCO svoja pohajkovanja vedno s čim popestrimo, ker nam je poleg dobre volje cilj tudi to, da se kaj novega naučimo. Tokrat smo se poleg plavanja veselili vaj za ravnotežje. Gospa Janja nam je v teoretičnem delu vaj zelo nazorno in razumljivo razložila, kako deluje naš ravnotežni sistem. V praktičnem delu pa smo vadili: delali smo vaje za ravnotežje s trakovi in žogami, preizkusili pa smo se tudi na malem poligonu za ravnotežje, ki so ga postavili prav za nas.  Ob vseh vajah smo neznansko uživali in se zabavali. Lahko bi celo rekli, da smo se malce pootročili, kar pa je seveda vse prej kot slabo.
Po vajah smo poskrbeli za naše lačne želodčke in si malce odpočili. Vse to pa zato, da smo si nabrali moči za novo plavalno dogodivščino. Na bazenu so nas namreč že čakale vstopnice za triurno plavanje. Poleg plavanja smo si imunski sistem krepili s knajpanjem, nekateri pa so šli tudi v savno, kjer so s toploto pregnali prehlad.

Po kopanju smo na avtobusu zadovoljno ugotavljali, da smo si odlično popestrili siv deževen dan, ki bi se doma neskončno vlekel, na ILCO plavalnem izletu pa je minil kot blisk.


GALERIJA