Invalidsko društvo oseb s stomo
12. September 2015

Čistilna akcija »Za čisto Ljubljano«

Društvo ILCO Ljubljana se vsako leto pridruži Turističnemu društvu Ljubljanica, ki organizira čistilno akcijo »Za čisto Ljubljano«, letos smo Ljubljano čistili že drugič. V soboto, 12. septembra smo se zbrali pod Prulskim mostom, od koder smo se najprej odpravili na kavico, saj je bilo prav neprijetno mrzlo. Ko smo se okrepčali in pogreli, smo si razdelili rokavice in vreče za smeti ter se lotili dela. Med delom z veseljem pogledujemo proti potki, po kateri k nam pride vedno nasmejani župan Ljubljane gospod Zoran Janković, ki nas vsakič lepo pozdravi.

Tokrat smo med pobiranjem nemarno odvrženih odpadkov opazili, da je teh malce manj kot na spomladanski čistilni akciji, kar nas je razveselilo. Na žalost pa bo najbrž preteklo še veliko vode po Ljubljanici preden bodo ljudje nehali metati odpadke na njene bregove in v vodo.

Po koncu akcije smo se odpravili nazaj pod Prulski most, kjer sta nas že čakala hrana in pijača. Srečni, da smo spet opravili dobro in koristno delo, smo se malce poveselili in s svojim veseljem okužili tudi turiste, saj so nam veselo mahali z ladjic, ki so jih vozile po Ljubljanici.


GALERIJA