Invalidsko društvo oseb s stomo
26. June 2015

Ogled gledališke predstave – »DOMEN«

V petek, 26. 6. 2015 smo se zbrali na Parmovi ulici 53 v Ljubljani, od koder nas je avtobus popeljal na Muljavo, rojstni kraj Josipa Jurčiča, pisca prvega slovenskega romana. Tja smo se odpravili, da bi si ogledali gledališko uprizoritev ene izmed njegovih povesti z naslovom Domen.

Na poti v Muljavo nas je spremljalo toplo sonce in ker se je predstava pričela šele ob 21. uri, smo se najprej okrepčali na terasi Gostilne Obrščak. Po prijetnem druženju in klepetu ob okusni večerji smo se odpravili proti letnemu gledališču. Gledališče stoji ob gozdu v dolinici blizu Jurčičeve rojstne hiše. Tam so postavljene gledališke kulise in klopi za gledalce, od koder se odlično vidi na oder.

Pred predstavo nas je nagovorila gospa Tatjana Lampret, ki je Domna tudi dramatizirala. Našemu društvu pa je podarila knjigo z naslovom Jurčič in njegovi rojaki skozi čas, ki jo je izdalo Kulturno društvo Josipa Jurčiča Muljava. Domačini, amaterski igralci, so pokazali svoj igralski talent in uprizorili nepozabno predstavo, ki nas je pustila brez besed.
To je bilo naše zadnje druženje pred zasluženim odhodom na dopust, zato smo domov odšli v veselem pričakovanju ponovnega snidenja na morju, kjer bomo skupaj preživeli nekaj poletnih dni.


GALERIJA