Invalidsko društvo oseb s stomo
11. April 2015

Čistilna akcija »za lepšo Ljubljano« in predavanje »Ribje bogastvo v Ljubljanici«

Invalidsko društvo ILCO Ljubljana je v soboto, 11.04.2015, skupaj s Turističnim društvom Ljubljana, organiziralo čistilno akcijo ob Ljubljanici. Z dobrim namenom smo se člani zbrali ob 9:00 uri pod Prulskim mostom. Želja nas vseh je bila, da dan, ki je pred nami, kar najlepše preživimo. Svoje žarke je pokazal tudi sonček, ki nas je prav lepo pospremil na obrežje reke Ljubljanice. Ob prihodu smo se najprej okrepčali z jutranjo kavico in imeli predavanje » Ribje bogastvo v Ljubljanici«, katerega je vodil g. Janez Virant ribiški vodnik . Nato smo prejeli vsak svojo majico, rokavico in vrečko za smeti. Razdelili smo se v dve skupini. Prvo skupino je vodil že nam poznan g. Jože Golobič, drugo skupino je vodil predsednik ILCO Ljubljana g. Zoran. Odpravili smo se po znani trasi od Špice ob Grubarjevem prekopu do Kodeljevega. Ob veselem in delavnem vzdušju smo pobrali kar nekaj vreč odpadkov.

Obrežje je bilo umazano in zasmeteno z velikim številom odpadkov: steklenice, plastenke in druga embalaža. Zbrane odpadke smo odvrgli v zato pripravljene smetiščne zabojnike. Vso pot nas je spremljal in zabaval zeleni Zmajček. Ob povratku je sledila skupinska fotografija in okrepčitev v lokalu Bueno baru.

Po Poljanski ulici smo se ob 13:30 uri vrnili k Turističnem društvu Ljubljanica, kjer nas je pričakala malica, ki je potešila lakoto.

Ob prijetnem klepetu in dobre volje smo se poslovili in odšli vsak svojim dogodivščinam naproti ter obljubili, da srečanje spet kmalu ponovimo.

Tega ne smemo pozabiti: na današnji dan je praznoval rojstni dan g. Zoran Terglav, predsednik Invalidskega društva ILCO Ljubljana – člani smo mu ob tem prazniku čestitali, zapeli vse najboljše in nanj nazdravili.


GALERIJA