Invalidsko društvo oseb s stomo
02. April 2015

Delavnice ročnih spretnosti in meritev krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov in krvnega tlaka

V četrtek, 02.04.2015, je bilo v sejni sobi Društva ILCO Ljubljana živahno vzdušje. Oseminštirideset stomistov in njihovih svojcev se nas je srečalo na delavnici ročnih spretnosti, pri izvedbi katere sta pomagali mentorici Jožefa Mežan in Nada Hauptman. Naučili smo se izdelati narcise in druge velikonočne dekoracije. Skupina udeležencev pa se je odločila, da bodo sodelovali pri zlaganju prve številke časopisa ILC(o)pis – glasila oseb s stomo ILCO društva Ljubljana. V zavzetem ustvarjanju in ob prijetnem klepetu so nastajali lični izdelki rož. Motivacija je bila velika, saj bodo ravno tej izdelki krasili naše domove v prihajajočih prazničnih dneh.

Istočasno je bilo v sosednjem prostoru merjenje krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov in krvnega tlaka, ki so ga izvajale Valerija Palkovič dipl.m.s., Beti Zafran mag. zn., in Zorica Pristav, dipl.m.s. iz Zdravstvenega doma Ljubljana-Šiška. Opravile so meritve vseh udeležencev. Nekateri bolj, drugi pa manj veseli smo odhajali vsak s svojo popotnico – izvidom.

Prisotnost in zadovoljstvo udeležencev je dokaz, kako pomembna so naša srečanja in druženja. Ob slovesu smo si tako obljubili, da se kmalu spet snidemo.


GALERIJA