Invalidsko društvo oseb s stomo
13. December 2016

Varaždin 2016

V Invalidskem društvu ILCO Ljubljana skrbno negujemo prijateljske vezi z ostalimi ILCO društvi, zato sta se naš predsednik Zoran Terglav in njegova namestnica Renata Laznik odzvala na povabilo Ivana Kovačiča, predsednika ILCO Varaždin iz Hrvaške. Udeležila sta se svečanega zaključka leta, ki ga je pripravilo to društvo.

Naše sodelovanje pa ne temelji samo na druženju in zabavi. Ob vsakem srečanju preverjamo in primerjamo dostopnost pripomočkov za oskrbo stome ter preverjamo razlike pri nabavi in distribuciji pripomočkov v Sloveniji in na Hrvaškem. Tako ugotavljamo, kaj bi se dalo še bolje urediti na tem področju. Pogovarjali smo se tudi o delovanju naših društev ter o vedno težjem pridobivanju sredstev potrebnih za izvedbo naših programov.

Po uradnem delu srečanja smo se okrepčali s kosilom in zaplesali ob zvokih glasbe. Ker je imel Ivan, predsednik ILCO Varaždin, rojstni dan, smo mu seveda zapeli.
Ob odhodu smo se dogovorili, da bomo v začetku prihodnjega leta organizirali ponovno srečanje vodstev obeh društev, na katerem bomo podrobneje preučili programe in delovanje naših društev ter pripravili strategijo za pridobivanje sredstev.


GALERIJA