Invalidsko društvo oseb s stomo
24. September 2016

Čistilna akcija »Za čisto Ljubljano« in predavanje o ločevanju odpadkov

Spomini na našo 20. obletnico so nas še prijetno greli, a smo se v soboto, 24. septembra, vseeno spet srečali. Tokrat smo se zbrali na čistilni akciji Turističnega društva Ljubljanica. Letos smo se srečali že 10. zapovrstjo – še ena obletnica, ki obeležuje prijetno in koristno druženje, na katerem so se stkale močne prijateljske vezi.

Ob 9. uri smo se srečali pod Prulskim mostom in se odpravili najprej na kavico, kjer smo poslušali predavanje o ločevanju odpadkov. Razdelilil smo si majice, rokavice in vrečke za smeti in se v meglenem jutru odpravili na obrežje Ljubljanice. Med pobiranjem smeti od Špice, ob Grubarjevem prekopu do Kodeljevega se je že pokazalo sonce, kot da bi nas hotelo pohvaliti, ker smo s svojim delom pomagali k lepšemu okolju.

Tudi letos smo z veseljem ugotavljali, da je smeti manj kot včasih, a žal to še ne pomeni, da so naše vreče ostale prazne. Zbrane odpadke smo odvrgli v za to pripravljene smetiščne zabojnike. Ob povratku pa je sledila skupinska fotografija in okrepčitev v lokalu Bueno bar.

Po Poljanski in Roški ulici smo se ob 12.30 uri  vrnili k Turističnemu društvu Ljubljanica, pod Prulski most, kjer nas je pričakala malica. Za dobro voljo je s kitaro in pesmijo poskrbel Bogdan Smrke, ki je v ples ponesel nekaj zagretih plesalcev. Zapeli pa smo mu tudi mi, saj je imel pred kratkim rojstni dan.

Malo smo še poklepetali, nato pa smo se odpravili vsak svojim dogodivščinam naproti.


GALERIJA