Invalidsko društvo oseb s stomo
14. May 2016

Vseslovensko srečanje oseb s stomo na Otočcu

Vseslovensko srečanje oseb s stomo  je namenjeno vsem, ki smo vključeni v razna ILCO društva po Sloveniji. Komaj smo čakali, da se bomo sestali s prijatelji od vsepovsod, s katermi se nismo videli in slišali že celo leto – od zadnjega srečanja v letu 2015! Zato smo se ob 8. uri z avtobusom iz Parmove ulice odpeljali na Otočec. Tu nas je pričakala dobrodošlica s kavo in piškoti. Ob prijetnem kramljanju smo počakali še ostale. Na srečanje smo prišli kar s petimi avtobusi in številnimi osebnimi avti, tako da se nas je zbralo skoraj štiristo.

Srečanje je za nas vse velikega pomena, ker se spet srečamo, spoznamo nove osebe s stomo in predvsem zato, da skupaj poiščemo odgovore na razna vprašanja, na katera si sami ne znamo odgovoriti.

Vsako leto pripravimo lep program skozi katerega nas je z lepo napovedjo in krasnimi besedami popeljala gospa Marjana Hočevar. Nastopili pa so Pevci in godci STUDENČEK iz Ivančne gorice in res super skupina NOBILE iz Gorenjske. Mladi glasovi, ki imajo pred sabo zelo lepo prihodnost!

Med programom so na svoj račun prišle ekipe, ki so na športnih igrah Zveze invalidskih društev ILCO Slovenije dosegle najboljše rezultate v eni izmed treh športnih disciplin (kegljanje, streljanje z zračno puško in pikado). Podelitev je vodil gospod Zoran Terglav, pokale pa sta mu pomagala podeliti gospa Irena Kalan in gospod Ivan Mrevlje.
Na srečanje so prišli tudi uvozniki in predstavniki proizvajalcev pripomočkov za nego in oskrbo stome: Coloplast, Convatec, Dansac in Eakin ter predstavnice in predstavniki podjetja Nega d.o.o. Vsi so nam predstavili svoje pripomočke za oskrbo in nego stome.

Seveda srečanja po uradnem programu še ni bilo konec. Za glasbo in razvedrilo sta poskrbela duo Ivan in Andrej iz ansambla Karošec.

V letošnjo organizacijo srečanja so veliko truda vložili: vodja programa za kulturo na Zvezi ILCO Sovenija gospa Irena Kalan (tudi predsednica ILCO društva  Gorenjska), vodja programa za šport na Zvezi  gospod Zoran Terglav (tudi predsednik ILCO društva Ljubljana) in predsednik Zveze ILCO Ivan Mrevlje (tudi predsednik ILCO društva Nova Gorica).  
Vsem se iskreno zahvaljujemo za pripravo programa in pogostitev!

Na lepo sončno soboto smo vsi uživali. Nekateri v pogovoru, drugi v plesu in glasbi nekaj pa se jih je odšlo tudi kopat. Bilo je poskrbljeno za vse.

Ostanite zdravi, se vidimo naslednje leto!


GALERIJA