Invalidsko društvo oseb s stomo
16. April 2016

Čistilna akcija »Za lepšo Ljubljano« in predavanje »Zgodovina Ljubljanice in njenih bregov«

Invalidsko društvo ILCO Ljubljana je v soboto, 16. 4. 2016 skupaj s Turističnim društvom Ljubljanica, organiziralo čistilno akcijo ob Ljubljanici. Čeprav smo se pod prulskim mostom zbrali že ob 9. uri  zjutraj, smo ob prijetnem božanju sončnih žarkov hitro ugotovili, da nas čaka še en prekrasen dan. Najprej smo šli na jutranjo kavico, ki pa je bila malce drugačna kot po navadi. Nismo klepetali, ampak smo prisluhnili predavanju gospoda Toma Zupančiča »Zgodovina Ljubljanice in njenih bregov«.   

Čistilne akcije imamo dvakrat na leto in nekateri člani se jih redno udeležujemo, saj se veselimo srečanj z ostalimi udeleženci akcije. Z nekaterimi smo stkali prijateljske vezi in zato pogrešamo vsakega, ki se mu akcije ne uspe udeležiti.

Po predavanju smo dobili majico, rokavice in vrečko za smeti.  Odpravili smo se po znani trasi od Špice, ob Grubarjevem prekopu do Kodeljevega. V delovnem, a veselem vzdušju smo napolnili veliko vreč za smeti. Tokrat jih je nekaj ostalo praznih, saj smo že med pobiranjem opazili, da je smeti manj kot po navadi. To dejstvo nas je res razveselilo, saj to pomeni, da so ljudje malce bolj ozaveščeni in skrbni.

Zbrane odpadke smo odvrgli v za to pripravljene smetiščne zabojnike in se odpravili nazaj proti zbirnemu mestu. V Bueno baru smo se okrepčali in posneli skupinsko fotografijo. Pot smo nadaljevali po Poljanski ulici do Turističnega društva Ljubljanica, kjer nas je pod prulskim mostom že čakala malica.

Malce smo še poklepetali, potem pa odhiteli novim dogodivščinam naproti, seveda ne brez obljube, da se naslednjič spet vidimo.


GALERIJA