Invalidsko društvo oseb s stomo
23. March 2016

Aktivno plavanje v laguni Bernardin

Zime je končno konec, vsaj po koledarju. Naveličani toplih oblačil, smo se odločili, da jo tokrat mahnemo proti morju. Dobili smo se ob 8-ih in se odpeljali proti Bernardinu. Na poti smo seveda klepetali, se šalili in zabavali, kot to počnemo vsakič, ko gremo na izlet z društvom ILCO. Vreme nam sicer ni bilo najbolj naklonjeno, saj se je ljubljanski veter na poti spremenil v pravo primorsko burjo, a to ni bil razlog za slabo voljo.

Po prihodu v Bernardin, smo si privočili kavico, ki se je res prilegla po sendviču, ki smo si ga privoščili v avtobusu. Predsednik društva nam je ob tem razdelili vstopnice za bazen. Na kavici bi z veseljem še malo posedeli, če nas burja ne bi prepihala do kosti, zato smo vsi odhiteli na toplo – eni na kopanje, drugi, ki so se odločili, da se ne bodo kopali, pa so zbrali pogum in se odpravili na sprehod.

Kopalci se kar nismo mogli nagledati prelepega vzvalovanega morja, ki smo ga opazovali skozi okna kopališča, ko smo plavali v toplem bazenu z morsko vodo. Čisti užitek!
Vse lepo hitro mine in tako smo se spet odpravili na avtobus, ki nas je odpeljal do gostilne Jasna, kjer nas je čakalo dobro kosilo in glasba. Poskočnim vižam se seveda nismo mogli upreti in smo z veseljem zaplesali.

Tako je minil še en dan s člani Invalidskega društva ILCO Ljubljana, vsi pa komaj čakamo na nove dogodivščine.


GALERIJA