Invalidsko društvo oseb s stomo
15. March 2016

Delavnice ročnih spretnosti in dan namenjen našemu zdravju

V torek, 15. marca 2016 je bilo na sedežu Društva ILCO Ljubljana spet živahno. Na delavnico ročnih spretnosti, ki jo je vodila mentorica Marija Perdih, prof. lik. ped. spec. Pzu., je prišlo trideset oseb s stomo in njihovih svojcev.

Tokrat smo se naučili, kako barvamo mandale. Mandale, ki smo jih barvali so bile zelo različnih oblik, med njimi so se našle tudi take z motivom živali in velikonočnih pirhov. Bilo je tako zanimivo, da se nekateri kar niso mogli odmakniti od barvanja, med katerim so razmišljali o tem, kako jim bodo ti izdelki krasili dom.

Dogodek smo posvetili tudi našemu zdravju, zato smo k sodelovanju povabili Zdravstveni dom Ljubljana – Šiška, ki nam je omogočil merjenje krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov in krvnega tlaka. Meritve so izvajale diplomirane medicinske sestre: Valerija Palkovič, Andreja Semulič Valič  in Zorica Pristav, ki so krvne preiskave in meritve krvnega tlaka opravile vsem udeležencem. Eni so bili svojih izvidov veseli, drugi pa malo manj.

V dvorani društva pa se je študentka dietetike Urša Kogovšek individualno pogovarjala s člani, jim svetovala o prehrani in za marsikoga našla uporaben nasvet.
Veliko število udeležencev na našem dogodku je še en dokaz, kako pomembna so naša srečanja in druženja.


GALERIJA