Invalidsko društvo oseb s stomo
11. January 2016

Dihalne vaje in aktivno plavanje v Zdravilišču Laško

Staro leto se je spet prehitro izteklo, pred nami je torej leto 2016 z novimi izzivi, druženji in srečevanji. Zdelo se nam je, da je od zadnjega srečanja minila že cela večnost, zato smo pohiteli in se v ponedeljek, 11. 1. 2016, odpravili proti Zdravilišču Laško. Seveda je na avtobusu kar odmevalo od čestitk in dobrih želja. Na ta sončen dan smo si še raje privoščili kavico in krofe na Trojanah.  Potem pa smo se hitro odpravili proti Zasavju, kjer so nas že nestrpno pričakovali naši člani iz Zagorja, ki so se z nami odpeljali v Laško.

V zdravilišču nas je pozdravila gospa Valerija Kufnerl, predstavnica Term Laško, ki nam je zaželela srečno in zdravo Novo leto 2016. Nato smo se udeležili strokovnega predavanja o dihanju, ki ga je za nas pripravil gospod Janko Novak, dipl. fizioterapevt. Razložil in pokazal nam je, kako je treba pravilno dihati, nato pa smo opravili nekaj praktičnih vaj pravilnega dihanja v mirovanju in v gibanju. Gospod Novak nam je razložil, kako pomembno je predihati in s tem prečistiti pljuča. Tudi predihavanje smo preizkusili in se zraven trudili, da bi si vaje čim bolje zapomnili, da jih bomo lahko izvajali tudi doma, kajti ura, ki smo jo namenili spoznavanju pravilnega dihanja, je minila kot blisk.

Pošteno predihani in dobre volje smo odšli na dobro kosilo, po kosilu pa seveda – kopanje. Zdraviliška voda ima posebno moč. Da nam novega elana, naše telo pa je po kopanju čudežno gibčno, čeprav tudi malo utrujeno. Zato je vožnja domov marsikoga zazibala v spanec.


GALERIJA